Met meer dan 135.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ajax informeert naar haalbaarheid Balotelli

Meestal melden we het niet als Ajax weer eens wordt gelinkt aan een of andere speler. Het gerucht dat Ajax in gesprek zou zijn met Mario Balotelli wilden we in eerste instantie dan ook laten gaan. De Telegraaf bevestigt echter dat er inderdaad contact is geweest tussen Marc Overmars en kamp-Balotelli.

30 juli 2016 - 12:08
UsershyraDesktopajax_dataimages3b8d2f39a6f966b26a2b1f6d943e3777_normal
Dit is een van de sporadische keren dat Balotelli juicht de laatste twee jaar. © Pro Shots

De doorgaans goed ingevoerde journalist Gianluca di Marzio van Sky Italia was de eerste die Balotelli linkte aan Ajax. Hij meldde dat in het geval Ajax de Champions League mocht halen een eventuele transfer van Super Mario zeker tot de mogelijkheden behoort. Volgens Di Marzio is er contact geweest tussen Balotelli’s zaakwaarnemer Mino Raiola en Overmars.

De Telegraaf bevestigt nu dat Overmars heeft geïnformeerd naar de haalbaarheid van Balotelli. De aanvaller die momenteel onder contract staat bij Liverpool heeft van trainer Jürgen Klopp te horen gekregen dat hij mag vertrekken. Voor Ajax was dit een reden om eens te informeren naar het enfant terrible. Op het gesprek tussen beide partijen kwam tot dusver nog geen vervolg.

Het zegt echter wel iets over de insteek van de zoektocht naar de opvolger van Arek Milik, die op het punt staat naar Napoli te verkassen. Het geeft in ieder geval aan dat Ajax bereid is om geld uit te geven, want een speler aantrekken van het kaliber Balotelli zal hoe dan ook niet goedkoop zijn.

Het zou een enorme stunt betekenen en de shirtjes zouden ingetwijfeld goed verkopen als Balotelli echt concreet is voor Ajax. Maar het is de vraag of Balotelli zou slagen bij Ajax. De spits maakte in zijn laatste 36 wedstrijden slechts twee doelpunten en heeft zijn belofte nooit kunnen inlossen.

Voordat supporters gaan dromen van de komst van Balotelli naar Ajax: de kans dat hij echt richting Amsterdam komt is vrij klein. Er is slechts één keer contact geweest tussen Ajax en Raiola, dus dat de Amsterdammers de pijlen richten op andere kanshebbers voor de spitspositie is een stuk logischer.

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 135.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >