Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Stam nieuwe manager van bescheiden Reading FC

Hij was trainer, hij wordt manager. Jaap Stam is de nieuwe voetbalbaas van Reading FC. De club uit The Championship bevestigde maandag het nieuws dat al een tijdje in de lucht hing. Stam neemt de assistenten Andries Ulderink en Said Bakkati met zich mee.

13 juni 2016 - 15:29
UsershyraDesktopajax_dataimages01d676839b737cc32e891969635ee3cf_normal
Stam staat voor een flinke uitdaging bij Reading FC. © Pro Shots

Het trio verruilt de Nederlandse Jupiler League voor de Engelse, om het even simpel te zeggen. Reading eindigde vorig seizoen als zeventiende op het tweede niveau, wat aangeeft dat Stam een aardige uitdaging tegemoet gaat.

Stam was de afgelopen twee seizoenen verantwoordelijk voor Jong Ajax, terwijl hij in de tussentijd zijn trainersdiploma haalde. Het doen van de cursus verliep niet altijd even soepel, al was het maar vanwege 'klaslokaalangst'. Via een omweg bezorgde de KNVB alsnog het papiertje bij Stam.

Tijdens zijn periode bij Jong Ajax werd Stam al in verband gebracht met Engelse clubs. We kunnen ons bijvoorbeeld Fulham herinneren, maar dat liep toen op niets uit. Als de opvolger van Frank de Boer is Stam nooit in beeld geweest, al is het maar omdat er soms twijfel was over zijn capaciteiten.

De link tussen Stam en Reading valt waarschijnlijk te leggen door het laten vallen van de naam Brian Tevreden. Tevreden was voorheen jeugdtrainer bij Ajax, inmiddels werkt hij als technisch directeur bij de club die het Madejski Stadium als thuisbasis heeft.

Stam wordt op De Toekomst opgevolgd door Marcel Keizer. Het is nog niet duidelijk wie Keizer vergezellen op de bank. Daar moet Ajax nog mededelingen over doen.

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >