Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Sánchez maakt Copa Libertadores af, Younes niet naar Rio

Peter Bosz heeft tijdens zijn eerste persgesprek direct een aantal zaken opgehelderd. Zo maakte de nieuwe trainer bekend dat Davinson Sánchez wellicht pas aan het einde van de voorbereiding aansluit en Amin Younes geen toestemming krijgt om mee te doen aan de Olympische Spelen.

29 juni 2016 - 15:30
UsershyraDesktopajax_dataimages585e66a18f269447057c8ec7e4ab52b6_normal
Bosz helderde bij zijn presentatie direct wat lopende zaken op. © Pro Shots

Als Ajax slechts de competitie had om zich op te richten, was het misschien een heel ander verhaal geweest. Maar er moet eind juli en begin augustus direct Europees gepresteerd worden. Daarbij zijn alle spelers hard nodig, onder wie Younes.

De vleugelflitser zou maar wat graag met Jong Duitsland deelnemen aan de Olympische Spelen, maar krijgt van Ajax geen toestemming. “Younes blijft gewoon hier,” helderde Bosz in een zin op. Ajax hoeft de Duitser met Libanese roots niet af te staan omdat het toernooi niet door de Uefa of Fifa wordt georganiseerd.

De situatie met aankoop Sánchez zit iets anders in elkaar, maar dit komt vooral door de andere opzet van (inter)nationale competities in Zuid-Amerika. De Copa Libertadores, zeg maar de plaatselijke variant van de Champions League, is toe aan de halve finales.

Sánchez staat met zijn club Atlético Nacional in die halve finales. Er staat een tweeluik met São Paulo op het programma, dat 7 en 14 juli wordt gespeeld. Als het Atlético Nacional lukt zelfs de finale te halen, zien we de verdediger niet voor begin augustus in Amsterdam.

Bosz heeft daar geen problemen mee. “Die afspraak hebben we gemaakt met Sánchez en Atlético Nacional tijdens het afronden van de transfer. Als de finale wordt gehaald, speelt hij de finale. Als Sánchez wordt uitgeschakeld, meldt hij zich eerder bij Ajax.”

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >