Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Rechter stelt KNVB in gelijk over degradatie FC Twente

Het is nog altijd maar de vraag wie volgend seizoen in de eredivisie de zeventiende tegenstander wordt van Ajax. Wordt het FC Twente of toch De Graafschap? De kans op Twente is weer een stukje kleiner geworden, aangezien de KNVB door de rechter in het gelijk is gesteld.

10 juni 2016 - 14:00
UsershyraDesktopajax_dataimagesc352017a3bff3092316c1ad4549be976_normal
In de Arena hadden de supporters van Twente nog goede hoop. © De Brouwer

Twente had een kort geding aangespannen tegen het besluit van de KNVB om de club terug te zetten naar de Jupiler League. Dat kort geding heeft niets uitgehaald; de voetbalbond kreeg het juridisch gelijk aan zijn zijde.

Dit vergroot de kansen dat De Graafschap alsnog in de eredivisie mag blijven, maar de hele situatie is en blijft onduidelijk. Twente heeft nog altijd twee opties om in beroep te gaan. Is het niet bij de rechter, dan wel bij de licentiecommissie die besloot tot degradatie.

Of dit ook allemaal gebeurt, moet nog maar blijken. Het nieuws is vers en een reactie van 'het nieuwe Twente' is nog niet binnen, behalve dat het allemaal naar, onverdiend en vervelend is.

Er verschijnt na het weekeinde een conceptschema voor seizoen 2016/2017. Dan weten we in ieder geval meer over 32 van de 34 wedstrijden die Ajax gaat spelen.

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >