Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Milik wint, scoort en maakt naam voor zichzelf

Arek Milik heeft op de derde dag van het EK precies gekregen waar hij op hoopte. De spits van Polen pakte drie punten, maakte een doelpunt en kreeg de mensen over hem aan het praten. De Polen zetten door de 1-0-zege op Noord-Ierland gelijk een grote stap naar de laatste zestien.

12 juni 2016 - 19:49
UsershyraDesktopajax_dataimages2dc86eeb7ce4acb6c2c624553c94389c_normal
Het is de eerste overwinning van Polen op een EK. © Pro Shots

Het moment waar Milik op wachtte brak aan in de 51ste minuut. Jakub Błaszczykowski was 'weg' aan de rechterkant en legde de bal terug, waarna de nummer negen van Ajax slechts nog hoefde te wachten op het juiste moment om uit te halen.

Als Milik de bal binnen de vijandelijke zestien mag klaarleggen is de kans op een doelpunt groot en dat bleek nu ook weer zo. Ondanks pogingen van twee verdedigers om hem het scoren onmogelijk te maken, passeerde Milik de keeper en rende hij juichend weg. Hij is de eerste Ajacied die doel treft op een EK sinds Klaas-Jan Huntelaar in 2008.

Stiekem had Milik in de eerste helft al moeten juichen, maar toen kreeg hij de bal niet eens tussen de palen. De aanvaller werd helemaal vrijgespeeld en kreeg een meer dan goede schietkans, maar kon die niet benutten. Dat was een minnetje in het rapport van de vele aanwezige scouts, al staat Milik er vast nog steeds goed op. Over belangstelling heeft-ie toch al niet te klagen.

Kort na rust was het dus wel raak en blijkbaar doet het de aanvaller veel, al is het maar vanwege een mogelijke transfer. Toen Milik kort na zijn goal de bal niet kreeg aangespeeld, voerde hij een flinke tackle uit die zomaar een gele kaart had kunnen opleveren. Vergeleken met aanvalspartner Robert Lewandowski was hij duidelijk de meest actieve van de twee.

Met of zonder kansen voor Milik had Polen sowieso weinig moeite met de Noord-Ieren, die zich vooral bezig hielden met verdedigen. Ook toen in de laatste minuten de nood aan de man was en meer risico werd genomen, lukte het niet om Polen terug te dringen.

Polen speelt donderdag zijn tweede groepswedstrijd en dat wordt op allerlei vlakken een heet potje, aangezien het dan aantreedt tegen aartsrivaal Duitsland. De Duitsers komen zondagavond eerst nog in actie tegen Oekraine. 

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >