Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Kwestie van tijd voordat Casierra speler van Ajax is

Het is nog slechts een kwestie van tijd voordat Ajax weer een tropische verrassing kan aankondigen. Mateo Casierra meldt zich donderdag in Amsterdam om een medische keuring te ondergaan. Ajax is het al met Deportivo Cali eens over een transfersom van zo'n 5 miljoen euro.

15 juni 2016 - 10:39

Hoewel Ajax met Henk Veldmate nu een scout heeft die goed op de hoogte is van het voetbal in Zuid-Amerika, klinken er geluiden dat Casierra al langer op de radar stond. Dat klinkt ons positief in de oren, want om nou Colombianen te halen puur en alleen omdat het Colombianen zijn...

Ajax is overtuigd van het talent van de negentienjarige spits, die 1.83 meter lang is. Casierra staat te boek als een meevoetballende spits, die volop oog heeft voor zijn medespelers. Hij scoorde gemeten over 2015 acht keer, in 2016 trof hij in minder minuten ook minder vaak doel. Vier keer in totaal. Bedenk hier wel bij dat Deportivo Cali slechts middenmoter is in de Colombiaanse eredivisie.

Casierra kan niet alleen in de punt van de aanval, maar ook op de flanken en zelfs als nummer tien uit de voeten. Zijn techniek wordt regelmatig als verbeterpunt genoemd, vooral zijn rechterbeen. In tegenstelling tot Arek Milik is Casierra stijf rechts. En stel dat Milik bij Ajax blijft, dan lijkt de Pool er voorlopig beter op te staan dan de Colombiaan. Anders is een vervanger alsnog gewenst.

Maar met een vijfjarig contract in de maak voor Casierra gunt Ajax hem in ieder geval de tijd om zich te ontwikkelen. We hebben wat beelden opgespoord om vast een eerste indruk te krijgen van Casierra, al blijft het natuurlijk moeilijk oordelen puur op basis van zulke video's.

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >