Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Go Ahead Eagles neemt Hendriks over van Ajax

Het wordt erg druk in de spits bij Ajax. Te druk voor Sam Hendriks, voor wie op korte termijn bovendien weinig perspectief was. Gelukkig voor Hendriks werpt Go Ahead Eagles zich op als reddingsboei. En Ajax ontvangt een 'bescheiden vergoeding', zo lezen we.

15 juni 2016 - 16:35
UsershyraDesktopajax_dataimages4360333be20a7d8c97051cf491598707_normal
Hier blijft het bij voor Hendriks in Ajaxshirt. © Pro Shots

De 21-jarige Hendriks is ook wel bekend als de man die in de voetsporen trad van Darko Bodul. Beide spitsen kwamen tot een invalbeurt in het eerste elftal van Ajax, toevallig ook nog eens uit tegen Vitesse. Hendriks deed in de herfst van zich spreken door de assist te leveren bij de 1-3.

Maar daar blijft het voorlopig bij, wat Ajax betreft. Hendriks voetbalt vanaf volgend seizoen voor Go Ahead Eagles, dat naar de eredivisie promoveerde en zich ook zeker weet van een startbewijs. “Het vertrouwen dat Go Ahead in mij heeft, is precies wat ik de laatste jaren miste,” reageert hij.

“Ik heb goede gesprekken gehad. Zo goed zelfs dat ik niet meer wilde wachten op wat er eventueel nog komen ging. Ik wilde naar Go Ahead Eagles en Go Ahead Eagles wilde mij,” vervolgt Hendriks, die vorig seizoen onder de indruk raakte van het publiek van Kowet.

“Er hing een heerlijk sfeertje toen we met Jong Ajax in Deventer speelden. Fanatieke supporters, constant gezang... Ik ben wel een jongen voor een volksclub. Iedereen kent elkaar: fans, medewerkers, vrijwilligers, spelers. Het moeten het immers samen doen.”

Hendriks speelde in de jeugd van De Graafschap en maakte in totaal drie seizoenen deel uit van de selectie van Jong Ajax. De spits kwam vorig seizoen tot veertien doelpunten in 28 wedstrijden. Toch mocht hij ondanks een doorlopend contract vertrekken.

Zijn nieuwe contract heeft een looptijd van drie seizoenen.

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >