Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

De Ligt verkozen tot Talent van De Toekomst

Matthijs de Ligt, onthoud die naam! De Ligt is bij Ajax verkozen tot Talent van De Toekomst. Dit is een ereprijs voor een talent dat zich tijdens het seizoen op positieve wijze heeft onderscheiden. En dat is inderdaad precies wat de zestienjarige verdediger deed.

15 juni 2016 - 11:52
UsershyraDesktopajax_dataimages489150024126b89243e84f71f9c6215b_normal
Wie weet schittert De Ligt straks in de Amsterdam Arena. © Ajax Images

De Ligt speelt in Ajax A1 en wist met het vlaggenschip van de opleiding kampioen te worden en de kwartfinales van de Youth League te bereiken. Hoewel er misschien meer mag worden verwacht dan de laatste acht, valt dat een zestienjarige natuurlijk nooit aan te rekenen.

En dus mocht De Ligt op de Vanenavond van Ajax naar voren komen om de Sjaak Swart Trofee in ontvangst te nemen. De defensieve kracht treedt in de voetsporen van spelers als Rafael van der Vaart, Wesley Sneijder, Daley Blind en Christian Eriksen.

Dat zijn voorbeelden van talenten die in de jeugdopleiding actief waren en een grote carrière tegemoet gingen, maar namen als Murat Yildirim, Donovan Slijngard en Damon Mirani zijn en blijven een stuk onbekender.

Het kan dus nog alle kanten op met de verdediger, maar een erkenning voor zijn ontwikkeling is het absoluut. “Dit doet heel veel met me,” reageert De Ligt. “Het is een enorme eer, zeker als je ziet welke spelers deze prijs in het verleden hebben gewonnen. Ik ben er trots op.”

De Ligt maakt volgend seizoen deel uit van de selectie van Jong Ajax.

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >