Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Colombiaanse connectie: ook Sánchez serieus in beeld

Zeg maar nee dan krijg je er twee. Er was jarenlang geen Zuid-Amerikaan te bekennen bij Ajax, maar nu is de eerste Colombiaan nog niet binnen of de tweede staat alweer op de stoep. Dit keer gaat het om de verdediger Dávinson Sánchez.

16 juni 2016 - 10:17
UsershyraDesktopajax_dataimages392fc4c5a616fea717f085626151d7f7_normal
Ajax gaat op de Colombiaanse toer, zo lijkt het. © Björn Martens

Aanvaller Mateo Casierra is inmiddels geland in Amsterdam en slechts een medische keuring scheidt hem nog van een overgang naar Ajax, terwijl ook Sánchez spoedig op Schiphol wordt verwacht. Althans, dit lezen we in Colombiaanse media.

Nu weten we niet precies hoe betrouwbaar de media in Colombia zijn, maar de afgelopen dagen met Casierra hadden ze het toch ook bij het juiste eind. En bovendien klinken er meer geluiden dat het Ajax is gelukt om Sánchez te strikken.

De centrale verdediger die twintig lentes telt kon ook rekenen op belangstelling van Barcelona, maar kwam nog niet direct in aanmerking voor een basisplaats bij het eerste elftal. Die deal lijkt te klappen, Ajax geniet de voorkeur van Sánchez.

Sánchez speelt voor Atlético Nacional, dat is de recordkampioen van Colombia. Ook is de club nog actief in de Copa Libertadores, het is inmiddels halvefinalist. De halve eindstrijd wordt pas half juli gespeeld en als Sánchez door Ajax wordt aangetrokken, keert hij weer terug naar Zuid-Amerika om deze verplichtingen bij zijn huidige club eerst nog na te komen.

Ajax is plots druk bezig met spelers kopen omdat het beleid iets is bijgesteld. Er hoeft niet eerst te worden verkocht voordat geïnvesteerd mag worden in de selectie.

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >