Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Blije Milik ziet nog genoeg ruimte voor verbetering

Dagen keek hij ernaar uit, weken zelfs en eigenlijk al jarenlang. Arek Milik zette in de 51ste minuut van Polen - Noord-Ierland (1-0) zijn naam op het scorebord. Dat gebeurde via een uithaal die een beetje Ajacied herkent als typisch Milik. En nu maakt Europa kennis met de spits.

13 juni 2016 - 10:45
UsershyraDesktopajax_dataimages63e8b6df8e5205745d676caaad74167d_normal
Ook de keeper met die moeilijke naam is blij met Milik. © Pro Shots

Het was de derde kans voor Milik en toen was het eindelijk raak. De eerste keer bleef de bal hangen achter zijn mindere rechterbeen, bij het tweede doelgevaar mocht hij uithalen met zijn favoriete linker en deed-ie nog wat we dan weer niet van hem zijn gewend: missen...

“Als je me vraagt hoe ik heb gespeeld, luidt mijn antwoord dat ik goede momenten afwisselde met slechte momenten. Soms zelfs heel slechte,” erkent Milik als koploper van groep C. “Ik miste wat kansen en maakte diverse fouten.”

“Maar een spits wordt beoordeeld op het maken van doelpunten en zijn vermogen om mee te voetballen. Daarom ben ik toch blij, omdat ik heb gescoord en omdat we hebben gewonnen. We kennen een goede start van het toernooi en kunnen hierop verder bouwen.”

De 22-jarige nummer negen van Ajax komt donderdag met Polen in actie tegen Duitsland, dat met 2-0 won van Oekraïne. Hoewel de vier beste nummers drie ook doorgaan naar de laatste zestien, zijn de Polen er nog niet.

Als we kijken naar het spelbeeld van Duitsland - Oekraïne, vormen de Oekraïners in het afsluitende groepsduel nog een factor om rekening mee te houden.

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >