Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Bayer Leverkusen profiteert mee als Ajax Milik verkoopt

Het was natuurlijk ook te mooi om waar te zijn. Ajax kan Arek Milik straks wel verkopen tegen een miljoentje of twintig winst, maar de opbrengst niet geheel in eigen zak steken. Bayer Leverkusen profiteert mee en ontvangt net zo goed een percentage van de transfersom.

15 juni 2016 - 16:22
UsershyraDesktopajax_dataimagesa8aa66795106c6649c925f1fc2d022c6_normal
Milik twijfelt al sinds april hardop over bij Ajax blijven. © Pro Shots

Het is nog maar een jaar geleden dat Ajax het huren van Milik omzette in een vast dienstverband. Het eerste jaar werd de Poolse spits gehuurd van Bayer Leverkusen, dat hem eerder al eens tijdelijk afstond aan FC Augsburg.

De stap naar de Bundesliga kwam iets te snel voor Milik, maar in de eredivisie bloeide hij op en ook op het EK was hij al trefzeker. Met een contract tot medio 2019 hangt er een flink prijskaartje om de nek van de nummer negen. Als hij vaker scoort, stijgt zijn marktwaarde nog verder.

Het is geen geheim dat diverse Europese (top)clubs belangstelling hebben voor Milik en een langer verblijf bij Ajax lijkt uitgesloten. Het is eerder de vraag aan wie de aanvaller straks wordt verkocht. En inmiddels lijkt het ook de vraag hoeveel van dat bedrag Ajax straks nog moet afstaan aan Bayer Leverkusen.

De Rheinische Post maakt melding van afspraken tussen Bayer Leverkusen en Ajax in het geval van doorverkopen. Voetbaldirecteur Jonas Boldt erkent dat er inderdaad afspraken bestaan, maar wil niet bevestigen dat het gaat om dertig procent van de transfersom. Zeker is dus wel dat de Duitsers meeprofiteren, al is dat allemaal niet zo heel gek. Vrij gewoontjes zelfs.

Als de 22-jarige Milik straks opnieuw doel treft op het EK, wordt dus niet alleen in de Amsterdam Arena in de handen gewreven. Dat gebeurt in de BayArena net zo goed.

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >