Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Titelfeestje PSV dient als inspiratie voor De Boer

Frank de Boer stond als speler vijf maal met de schaal in zijn handen. Als trainer lukte het tot nu toe 'slechts' vier keer, maar wie weet komt daar op bezoek bij De Graafschap verandering in. De Boer wil het fijne gevoel terug dat hij zo goed kent van de eerste negen keer dat hij kampioen werd.

07 mei 2016 - 19:49
UsershyraDesktopajax_dataimagesc563b1d3cd77630dd5a8726bf6667f91_normal
Nog drie punten en De Boer heeft de titel weer binnen. © Pro Shots

In amper 5,5 jaar tijd staat Ajax onder De Boer voor de vijfde keer op matchpoint. Als het lukt om in Doetinchem te winnen, gaat de schaal mee terug naar Amsterdam. De trainer komt dan op vijf uit zes, maar juist die ene keer dat hij mis greep, laat zijn sporen na.

“Vorig jaar zag ik PSV met die schaal staan, op zo'n plein, en dan besef je maar al te goed hoe fantastisch het is om kampioen te worden,” aldus De Boer tegenover Ajax TV. “Dat gevoel wil je terugpakken, grijpen zelfs. Dus ja, als je dat voor ogen hebt, mag je het niet meer uit handen geven.”

Ajax verschijnt aan de aftrap van de slotwedstrijd met een voorsprong van zes doelpunten op PSV. Beide ploegen hebben momenteel 81 punten en dus moeten de Ajacieden er simpelweg vanuit gaan dat alleen een overwinning volstaat. En niets minder.

“Het gaat om procenten, om details. Er is sprake van gezonde spanning en dan moet je zorgen dat je niet blokkeert. Je moet juist proberen om misschien wel je beste wedstrijd te spelen. Je moet een bepaalde spanning hebben om top te presteren,” vervolgt De Boer.

Hij is in ieder geval blij dat geen van zijn spelers afgelopen week een domme opmerking maakte. “Je moet mensen niet voeden waardoor ze bepaalde gevoelens kunnen krijgen om je een oor aan te naaien en extra gemotiveerd zijn. Of het nou de eerste of de laatste wedstrijd is, je moet altijd respect hebben voor je tegenstander. Wij moeten zorgen dat we niets aan het toeval overlaten.”

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >