Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

SV Ajax sluit zich aan bij Supporterscollectief Nederland

Supporters komen vanaf nu gezamenlijk op voor de belangen van alle voetbalfans. Hiertoe is het Supporterscollectief Nederland opgericht. De Supportersvereniging Ajax behoort tot de leden van het eerste uur, samen met supportersgroepen van 24 andere profclubs.

03 mei 2016 - 12:18
UsershyraDesktopajax_dataimages04e12bd23b887419432879e23d419f8a_normal
Nederlandse voetbalfans gaan samenwerken en Ajacieden doen mee! © Pro Shots

Het Supporterscollectief Nederland is op 3 mei officieel gelanceerd en behartigt de belangen van alle voetbalsupporters in Nederland. Hieronder valt zowel de fanatieke supporter die zijn club thuis en uit volgt als de liefhebber die af een toe een wedstrijdje meepikt. Klik hier voor de lijst met aangesloten clubs.

Een van de doelstellingen van het Supporterscollectief Nederland is om het bezoeken van een potje foebele betaalbaar, veilig en gezellig te houden. Achter de schermen is het afgelopen jaar hard gewerkt om te zorgen dat het Supporterscollectief een nuttige en breed gedragen gesprekspartner kan zijn.

Het Supporterscollectief is inmiddels gesprekspartner van de KNVB en schuift ook aan bij de zogenoemde Expertgroep Voetbal en Veiligheid, waarin de KNVB, het Ministerie van Veiligheid en Justitie, het Openbaar Ministerie en de politie zijn vertegenwoordigd.

De laatste jaren is in diverse landen gebleken dat problemen kunnen worden aangepakt wanneer supporters besluiten hun krachten te bundelen. Engeland is een mooi voorbeeld. Fans voerden uitgebreid campagne voor goedkopere kaartjes voor uitsupporters en kregen hun zin. Ook de aftraptijden kunnen zomaar onderwerp zijn van discussie.

Het Supporterscollectief staat boven alle clubs en zal zoveel mogelijk handelen uit naam van 'de voetbalsupporter'. Het gaat om cluboverstijgende problemen die landelijk spelen en in veel gevallen op alle supporters van toepassing zijn. De focus ligt hierbij op de positieve rol van betaald voetbal in de maatschappij.

Misstanden krijgen vaak de meeste aandacht als het gaat om voetbalsupporters, terwijl weinig plek is voor positieve zaken. Voetbalsupporters hebben daardoor een negatief imago gekregen, wat doorwerkt in het veiligheidsbeleid rond veel wedstrijden. Het Supporterscollectief is van mening dat het voor alle partijen een vooruitgang is om structureel, met een georganiseerde afvaardiging van supporters, te kunnen samenwerken.

Volg het Supporterscollectief Nederland via Twitter en hou het Collectief ook in de gaten op Facebook. Grote kans dat er de komende tijd meer nieuws volgt!

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >