Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Sneijder sluit Gala's rampjaar af met bekerwinst

Wesley Sneijder heeft nog maar eens een Turkse beker aan zijn erelijst toegevoegd. Galatasaray wist voor het derde jaar op rij de bekerfinale te winnen, maar dit keer was het bijzonder prettig omdat het Fenerbahçe van Robin van Persie met 1-0 werd verslagen.

27 mei 2016 - 10:32
UsershyraDesktopajax_dataimages2c03a53da9b326f5728a947f2936c257_normal
Toch nog prijs voor Sneijder, zijn twintigste alweer! © Pro Shots

Galatasaray kende een rampseizoen gelijk aan de omschrijving in het woordenboek. De club kampt met grote schulden, een selectie die verre van top is en ga zo maar door. 'Gala' kwam in de reguliere competitie niet verder dan een beschamende zesde plaats.

Het enige succes moest in de bekerfinale tot stand komen. En dat lukte! Zo pakt Galatasaray nog een prijs, rivaal Fener staat helemaal met lege handen. Lucas Podolski maakte het verschil door na een halfuur raak te koppen en die marge hield Gala in stand.

Dat was best bijzonder, meestal is Fener de beste in onderlinge ontmoetingen. De verhoudingen zijn min of meer gelijk aan die van onze klassieker. Ga maar na hoe vaak Ajax van Feyenoord wint, dan weet je ook hoe de vlag erbij hangt in Turkije.

Het is een prestatie waar Jan Olde Riekerink trots op mag zijn. De trainer werd in het laatste deel van de competitie naar voren geschoven en bezorgt zijn club een prijs. De coach met een verleden bij Ajax moest het in de tweede helft ook nog eens zonder Sneijder doen.

Sneijder (31) werd met een ribblessure gewisseld en moest zich afmelden bij het Nederlands elftal. Het winnen van de Turkse beker betekende voor de middenvelder die 'groot' werd in Amsterdam al de twintigste prijs uit zijn carrière, waarmee hij tot de succesvolste Nederlandse voetballer hoort.

Overigens betekent de bekerwinst niet dat Galatasaray nu Europees voetbal mag spelen. De UEFA is de financiële wanorde zat en sloot de Turken voor twee jaar uit van deelname aan Europese competities.

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >