Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Sar: 'Voor mij is Bergkamp de cultuurbewaker van Ajax'

Frank de Boer vertrekt, Orlando Trustfull vertrekt en de andere twee assistenten blijven. Ajax is tevreden over het werk van Dennis Bergkamp en Hennie Spijkerman en hoewel helemaal niet zeker is dat beide assistenten ook assistent blijven, wordt Bergkamp door Van der Sar omschreven als 'cultuurbewaker'.

12 mei 2016 - 13:29
UsershyraDesktopajax_dataimages59d3f07368729d8086e948935ea5794d_normal
Van der Sar ziet een belangrijke rol weggelegd voor Bergkamp. © Pro Shots

Er staat binnenkort een nieuwe trainer voor de Ajaxselectie en aangezien 'Sar' nog niet wil ingaan op namen, is het onmogelijk om nu te vertellen hoe de nieuwe technische staf eruit komt te zien. Het is zeker dat Bergkamp en Spijkerman behouden blijven, de kans bestaat dat hun rol wijzigt.

En welke rol Bergkamp vanaf de zomer ook precies speelt, zeker is dat het een belangrijke wordt. Dit maken we tenminste op uit de woorden van Van der Sar, die donderdag rond de tafel zat met een select groepje journalisten. Ook Ajax Life was van de partij.

“Voor mij is Dennis de cultuurbewaker van Ajax. Hij bemoeit zich na het vertrek van Wim Jonk met de jeugd inderdaad, met de rode draad die we aan het inzetten zijn, met de filosofie die er is,” stelt de voorzitter van het technisch hart. “Het is belangrijk dat onze filosofie gewaarborgd blijft en dat gaat het technisch hart doen. We gaan niet terug naar de tijd dat een trainer alles kon eisen.”

“Wij zijn tevreden over Dennis en Hennie, met hun invloed op het elftal en hun bijdrage tijdens de trainingen. Dat is van buitenaf niet altijd zichtbaar, maar van binnen is de waardering er. Onze filosofie zat er bij Frank ingebakken, dat moet door Dennis gewaarborgd blijven,” vervolgt Van der Sar.

Uiteraard gaan er onder de opvolger van De Boer veranderingen plaatsvinden, dat kan ook bijna niet anders, maar het roer gaat niet rigoureus om, stelt Van der Sar. “Het zou kunnen dat de nieuwe trainer geen assistent meeneemt, dat Hennie en Dennis in dezelfde functie aanblijven, maar dat is prematuur. Als je een trainer benadert, spreek je altijd over de invulling van de technisch staf en hoe je dat ziet.”

“Maar bij Ajax hangen we een bepaalde filosofie aan en die moet gewaarborgd blijven, in een staf die opnieuw gevormd moet worden, onder een nieuwe trainer. Er komt nieuw elan, er komen ook nieuwe gedachten, ten opzichte van Frank. Het is net als met een spits of rechtsbuiten die je verliest, daar komt een ander type voor terug.”

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >