Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Van der Sar gaat op zoek naar 'verbeterde versie' De Boer

Voor het eerst in 5,5 jaar moet Ajax op zoek naar een nieuwe trainer. Edwin van der Sar heeft een lijstje met criteria opgesteld en de uitkomst is duidelijk. De club gaat op zoek naar een verbeterde dan wel andere versie van Frank de Boer. De nieuwe trainer moet bij de filosofie van Ajax passen.

12 mei 2016 - 12:40
UsershyraDesktopajax_dataimages0663a5ec078f42f90f5c79d54b7ab21e_normal
Aan de zijde van welke trainer staat Van der Sar straks? © Pro Shots

Een groepje vaste volgers van Ajax kreeg donderdag de kans om Van der Sar aan de tand te voelen over de ontwikkelingen die deze week plaatsvonden. De Boer kondigde zijn vertrek aan en er moet nu een nieuwe trainer worden gezocht. Ga er maar aanstaan om De Boer te vervangen, dat wordt niet gemakkelijk.

“De nieuwe trainer moet de filosofie van Ajax aanhangen, maar hoeft niet per se een oud-trainer te zijn. Wat betreft filosofie gaat het vooral om het inpassen van eigen jeugd. We hebben de ambitie om eigen spelers in te passen, van oudsher, in die lijn moet de opvolger van Frank ook denken,” aldus Van der Sar tegenover onder meer Ajax Life.

“Waar kunnen we een verbeterde of andere versie van De Boer vinden? Als die eerste er is... Wat wordt het alternatief en waar zien we mogelijkheden om die binnen te halen,” vervolgt Van der Sar met het stellen van twee vragen. “Of hij aan de top moet hebben getraind? Het is niet mijn bedoeling om alle criteria voor de buitenwereld op tafel te leggen.”

Of de nieuwe trainer een buitenlander is of een Nederlander, dat maakt Van der Sar niet zoveel uit. En over Peter Bosz wil de voorzitter van het technisch hart niets zeggen, maar zeker is dat Ajax er onder de opvolger van De Boer toe in staat moet zijn om door te groeien. “Dat moeten we koppelen aan een trainer, maar ik ga niet in op namen.”

Het vertrek van De Boer komt niet als een verrassing en omdat er altijd de mogelijkheid was dat er een buitenlandse club aan de deur zou kloppen, ligt er al een shortlist in de bureaula van Van der Sar. “Het is logisch dat we een lijstje hebben, zoals je ook niet gokt op één rechtsbuiten. Zo werkt dat met een trainer net zo goed, daar richten we ons nu op.”

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >