Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Overmars wordt wel heel erg gelinkt aan Everton

We maken ons op voor het moment dat het transfergeweld rond Ajax echt losbarst. Het kan niet anders of er gaan dingen gebeuren, de vraag is alleen met wie. Er dient zich een verrassende kandidaat aan voor een transfer: Marc Overmars wordt stevig gelinkt aan Engeland.

27 mei 2016 - 10:01
UsershyraDesktopajax_dataimages62a13b9cc7028e5667d74c46ac5efc78_normal
Als ie-wil, kan Overmars weer naar de Premier League. © Pro Shots

Niet alleen bij Ajax, ook bij Everton staat deze zomer heel wat te gebeuren. Everton kwam onlangs in handen van de Iraanse investeerder Farhad Moshiri. Moshiri stapte in tijdens een teleurstellend seizoen en onder zijn leiding moeten The Toffees de weg naar boven weer inzetten.

Om te beginnen werd Roberto Martinez – in het verleden kort in verband gebracht met Ajax – de deur gewezen en nu is het zaak om zijn opvolging te regelen. Frank de Boer werd al diverse keren naar Everton geschreven, inmiddels is het de beurt aan Overmars.

De Engelse krant The Mirror is er al een goede week druk mee, De Telegraaf doet nu ook mee. En wat het toch wel bijzonder maakt: Overmars wil tegenover de wakkere krant niet reageren. Maak ervan wat je ervan wilt maken, maar vaak is Overmars niet te beroerd om te reageren als De Telegraaf belt.

Everton is van plan de voetballeiding in te richten op de Nederlandse manier, vandaar dat Overmars in beeld kwam. Ondanks centjes uit Iran zijn er een boel clubs in de Premier League met nog veel meer centjes, vandaar dat Everton creatief moet zijn. En in hun ogen is Overmars creatief, omdat Ajax ook niet zo'n dikke portemonnee heeft.

Dat het Everton serieus is met die Nederlandse manier, blijkt wel uit het feit dat Ronald Koeman al benaderd werd om trainer te worden. Koeman geeft echter de voorkeur aan een langer verblijf bij Southampton, dus misschien dat De Boer nu alsnog in beeld komt.

De Boer kan min of meer transfervrij worden opgepikt, het contract van Overmars bij Ajax loopt rond de jaarwisseling af.

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >