Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ook Ajaxvrouwen verknallen hun 'kampioensduel'

De Ajaxvrouwen stonden in de eredivisie bijna het hele seizoen bovenaan, maar op de valreep lijkt het alsnog fout te lopen. De schaal arriveerde maandag in Hengelo... en kon in de koffer blijven. De ploeg van trainer Ed Engelkes ging met miniem verschil onderuit.

16 mei 2016 - 20:53
UsershyraDesktopajax_dataimages53f34bb4de94444edc243dbc789ebf3a_normal

De Ajaxvrouwen moeten hopen dat PEC Zwolle nog iets kan uitrichten, maar laat dat nou net de hekkensluiter zijn. En van het doelsaldo moeten de Amsterdammers het ook niet hebben. Het verschil bedraagt maar liefst 21 doelpunten... De Ajaxvrouwen treden zelf aan tegen PSV, de nummer drie van de ranglijst.

Renate Jansen is de grote heldin van de avond, wat de tukkers betreft. Zij scoorde al na tien minuten. De Ajaxvrouwen zetten hier weinig tegenover. Een afstandsschot van Desiree van Lunteren ging hoog over en Tessel Middag raakte de lat, maar het waren slechts speldenprikjes vergeleken bij de uitvallen van Twente.

In die zin zou je kunnen zeggen dat de ontwikkelingen terecht zijn, net als bij het eerste elftal, maar daar heeft nu natuurlijk niet één Ajaxvrouw een boodschap aan. Het ultieme doel, kampioen worden, is verder weg dan het hele seizoen het geval was...

De Ajaxvrouwen spelen over twee weken wel de KNVB-bekerfinale. Er is dus nog een kans op het veroveren van een prijs, al is het 'maar' de beker.

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >