Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Nouri onderbrak vakantie om Ajax A1 kampioen te maken

Het is een pleistertje op de wond en de pijn is heus niet weggenomen. Maar het is wel leuk: Ajax A1 werd dinsdag kampioen. 'Appie' Nouri was van de partij in het beslissingsduel met PSV A1 (1-0) en dat is toch wel bijzonder. Hij had al vakantie, maar wilde gewoon lekker foebele.

11 mei 2016 - 10:29
UsershyraDesktopajax_dataimagesdb97a0f7f67d18ecabc7a89f20064500_normal
De aanwezigheid van Nouri bleek doorslaggevend. © Pro Shots

De negentienjarige Nouri trainde dit seizoen geregeld mee met het eerste elftal, speelde zijn meeste wedstrijden bij Jong Ajax en kwam zo soms in actie bij de A-junioren. Dat laatste was voor hem reden om zijn vakantie te onderbreken.

“Ik heb dit seizoen ook wedstrijden met Ajax A1 gespeeld en wilde graag belangrijk zijn, ook al was het met iets klein. Ik had al een weekje vakantie, maar heb de trainer opgebeld en gevraagd of ik erbij kon zijn. Ik ben trots. Ajax A1 gaat weer Youth League spelen,” reageert Nouri bij Ajax TV.

Matchwinnaar Nouri sprong na zijn rake vrije trap in de 55ste minuut bij trainer Gery Vink in de armen. Dat had een reden. “De trainer zei tegen mij: dit wordt 'm. Hij zei dat ik vrije trappen snel moest geven, indraaiend. Dit wordt 'm, voorspelde hij.”

Vink voorspelt niet alleen rake vrije trappen, maar ook een grote toekomst voor Nouri. “Prachtig dat Appie het doet, alle credits voor hem. Appie wil altijd lekker voetballen, daar is hij voor geboren. En hij is ervoor geboren om in grote stadions te spelen.”

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >