Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Complot: De Graafschap laat doorgebroken Ajacieden lopen

We zijn weer eens een complot op het spoor. Dat alles om Ajax aan de 34ste landstitel te helpen. De spelers van De Graafschap zijn namelijk niet van plan om vlak voor tijd bij een eventuele gelijke stand een mogelijk doorgebroken Ajacied neer te halen. Want dat zou een schorsing voor de nacompetitie betekenen.

04 mei 2016 - 11:33
UsershyraDesktopajax_dataimagesc1ee0e5255a29a831138d863b636e333_normal
Als het aan De Graafschap ligt, zien we dit zondag niet. © Pro Shots

“Dat lijkt me niet handig,” zegt De Graafschapkeeper Hidde Jurjus over het pakken van een rode kaart voor de camera van Fox Sports . “Het zit in mijn achterhoofd, ik zou liegen als dat niet zo is. En ik denk dat iedereen dat heeft.”

We horen het de complotdenkers al roepen: “Competitievervalsing!” Jurjus vindt het ook niet helemaal eerlijk, maar gaat zich er verder niet druk over maken. “Ik denk dat het iets voor de KNVB is om daar naar te kijken. Want uiteindelijk is het niet helemaal goed, denk ik. Wij kunnen wel hypocriet zijn, maar ik denk dat iedereen wel begrijpt dat ik dan niet voor die rode kaart ga.”

Dit betekent trouwens niet dat de Superboeren de punten bij voorbaat cadeau doen aan Ajax. Robin Pröpper, broertje van PSV’er Davy Pröpper, wil gewoon winnen. “Het maakt niet uit welke tegenstander we hebben op de laatste speeldag. We willen gewoon voor de fans de drie punten pakken.”

Robin kan daar zelfs zondag niets aan bijdragen, want hij is geschorst. Maar in de aanloop naar de wedstrijd doet broer Davy wel een beroep op hem. “Hij zegt natuurlijk dat ik onze jongens even op scherp moet zetten,” verklapt de speler van De Graafschap. Het is logisch dat PSV nu een beroep doet op ons, want wij hebben het in de hand.”

Ook Jurjus krijgt vragen uit Eindhoven. In zijn geval van Joshua Brenet en Jorrit Hendrix, die hij kent van Jong Oranje. “Ik heb een klein berichtje op Facebook gekregen welke jongens gaan starten en of we een beetje ons best gaan doen. Daar hoeven ze geen berichtje voor te sturen, dat gaan we gewoon doen.”

Als dat maar allemaal mag van de KNVB, dat op scherp zetten van De Graafschap. Eerder schoten ze in Zeist in de vlekken toen Davy Pröpper zijn broertje een vakantie beloofde bij een goed resultaat tegen Ajax. Hoe dan ook, in het kader van onze gezondheid zouden wij het wel kunnen waarderen als Ajax helemaal geen mogelijk doorgebroken spelers in de laatste minuten nodig heeft voor een overwinning!

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >