Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Naast De Boer vertrekt ook assistent Trustfull bij Ajax

In navolging van Frank de Boer maakt ook Orlando Trustfull (45) volgend seizoen geen onderdeel meer uit van de technische staf. Trustfull tekende in de zomer van 2015 een éénjarig contract, maar dat wordt niet verlengd.

12 mei 2016 - 09:58
UsershyraDesktopajax_dataimages81ea8d12ef3e46309172eb89d73d7bc1_normal
Deze twee mannen zien we volgend seizoen niet terug bij de training. © Pro Shots

Trustfull werd op voorsprak van De Boer bij de technische staf gehaald, onder meer om de analyses van de tegenstander voor zijn rekening te nemen. We hoorden een jaar lang dat Trustfull van grote waarde was en misschien zelfs het verschil maakte, maar achter de schermen speelde meer.

Het is geen toeval dat Trustfull vertrekt enkele dagen nadat de kranten vol staan met berichten dat er gedonder is binnen de technische staf. Trustfull zou zich te actief bemoeien met wat er op het trainingsveld gebeurde en omdat hij niet plaats nam op de bank, gaf dit wrijving.

Omgekeerd was er ook gedoe tussen Trustfull en Dennis Bergkamp, die te passief zou zijn. En wie Hennie Spijkerman precies uitnodigt voor zijn verjaardag, is ook nog maar de vraag. Over het lot van Bergkamp en Spijkerman zijn door Ajax geen mededelingen gedaan, Trustfull vertrekt.

Misschien begint Trustfull met De Boer aan een nieuw avontuur. De Boer vertelde immers kort na de komst van Trustfull dat hij 'm graag zou meenemen op een nieuw avontuur. Al was dat ook de bedoeling met Spijkerman, maar die blijft voorlopig dus bij Ajax.

Of Spijkerman ook onder een nieuwe trainer deel uitmaakt van de technische staf, is en blijft voorlopig de vraag. Bergkamp blijft sowieso onderdeel van het technisch hart, waar De Boer wel/niet in zat, maar nu dus uit stapt.

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >