Met meer dan 135.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Meer en meer berichten dat het rommelt bij technische staf

Het was de bedoeling minstens een dag of drie de polonaise te lopen en dan had je er vast nog niemand over gehoord, maar het tegendeel is waar. Ajax verspeelde de landstitel en we komen al zeker twee dagen berichten tegen dat het niet lekker zit bij de technische staf van het eerste elftal.

10 mei 2016 - 11:18
UsershyraDesktopajax_dataimages71ae933039f30c5823823b69e1b702a5_normal
Dit plaatje kan er na de zomer wel eens anders uitzien. © Pro Shots

Er werd afgelopen zomer een belangrijke verandering doorgevoerd binnen de begeleiding van het vlaggenschip van de club. Orlando Trustfull versterkte op voorspraak van Frank de Boer de staf en kreeg als voornaamste rol het analyseren van de tegenstanders.

De sfeer zal na de valse start tegen Rapid Wien vast niet op en top zijn geweest, maar dat is alweer een wedstrijd of vijftig geleden. In de tussentijd klonken toch vooral positieve verhalen, totdat dus werd misgegrepen tijdens het laatste potje foebele van het seizoen.

Het is nu de kunst om volgend seizoen sterker terug te komen, maar de vraag is blijkbaar met welke technische staf dit moet gebeuren. Zowel Algemeen Dagblad als De Telegraaf maakt melding van hetzelfde verhaal en dat is waar het interessant wordt. De geluiden komen dus niet uit dezelfde hoek, maar worden versterkt door twee landelijke kranten.

Wat is er precies aan de hand? Dennis Bergkamp en Trustfull liggen elkaar niet goed en of Hennie Spijkerman wel vriendjes is met Trustfull, blijkt ook een goede vraag. De Telegraaf spreekt zelfs van 'gewapende vrede' en er worden twijfels geplaatst bij de opstelling voor De Graafschap-uit.

Het Algemeen Dagblad meldt dat de andere assistenten moeite hebben met de rol van Trustfull, die op het trainingsveld veel doet, maar tijdens wedstrijden op de tribune zit. En aanvullend weet het Algemeen Dagblad dat de afwachtende houding van Bergkamp voor gedoe zorgt, omdat hij zich amper bemoeit met de coaching van het eerste elftal.

Het probleem is dat De Boer zelf altijd close is geweest met Bergkamp, er geen geheim van maakte samen met Spijkerman een nieuw avontuur aan te willen gaan en vrijwel direct dezelfde opmerking plaatste toen Trustfull werd toegevoegd aan de staf.

Hoe de oplossing luidt richting het nieuwe seizoen, weet nog niemand. We moeten eerst afwachten hoe De Boer zijn eigen toekomst ziet. Hij laat dit voor vertrek naar China vrijdag weten aan de directie. De kans op een vertrek lijkt deze zomer groter dan ooit, maar het hoge woord is er nog niet uit.

Peter Bosz wordt genoemd als eventuele, mogelijke opvolger. Maar ook dat is allemaal nog koffiedik kijken.

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 135.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >