Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Klaassen: 'Het seizoen is nu compleet mislukt'

Het valt niet mee om als speler na zo’n horrorwedstrijd voor de pers te verschijnen. Aanvoerder Davy Klaassen was de eerste. De aanvallende middenvelder was uiteraard aangedaan door het mislopen van het kampioenschap.

08 mei 2016 - 18:13
UsershyraDesktopajax_dataimages179583f9e523c2bea62c514a0cef137e_normal
Klaassen had tot de 1-1 niet het gevoel dat het nog mis kon gaan. © Pro Shots

“Wat denk je zelf hoe ik me voel? Boos en teleurgesteld. Het seizoen is nu voor niets geweest. Het is compleet mislukt,” zegt de aanvoerder die zichtbaar geëmotioneerd is. “Wat moet ik erover zeggen?”

Wat Klaassen betreft is er niet één moment waar het is misgegaan. “De kansen die we in de eerste helft missen waren natuurlijk belangrijk. We vergeten dan te scoren. Het is niet zo dat we laks waren, de kansen gingen er gewoon niet in.”

Ook de enorme kans die Vaclav Cerny om zeep hielp was volgens Klaassen niet de reden voor het mislopen van het kampioensschap. “Ik verwijt Cerny niets. Of hij stuk nu helemaal stuk zit? Ik heb hem nog niet gesproken.”

De aanvoerder had na de vroege 1-0 van Amin Younes niet het idee dat de ploeg dat nog ging weggeven. “Het was wachten op de 2-0. En dan valt de 1-1. Vanaf dat moment lukt er steeds minder en wordt het steeds moeilijker. We hebben niet geweldig gespeeld, dat weten we allemaal.”

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >