Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Huntelaar ontkent bestaan van speciale 'Ajax-clausule'

De vorige keer dat het hem werd gevraagd, moest hij slechts lachen. Nu heeft Klaas-Jan Huntelaar ook echt gereageerd op berichten dat er een speciale Ajax-clausule zijn contract staat. De geboren nummer negen ontkent dat er een passage in zijn contract bij Schalke 04 is opgenomen.

27 mei 2016 - 11:48
UsershyraDesktopajax_dataimages004cb1ea04e9b506bc1557fed13accc5_normal
Ajax wil dus wel, maar Huntelaars plannen zijn onduidelijk. © Pro Shots

Voor het eerst in tijden is het de vraag wat de toekomst in petto heeft voor Huntelaar. 'The Hunter' maakte ook dit seizoen weer twaalf doelpunten, maar Schalke beleefde met de vijfde plaats geen topseizoen en is van plan wat wijzigingen door te voeren bij de voetballeiding.

“Ik ben nog in afwachting van een aantal ontwikkelingen bij Schalke,” reageert Huntelaar tegenover Voetbal International. “Ik ben er daarom voor mezelf nog niet uit. Over een aanbieding uit China heb ik geen seconde nagedacht, ik laat mijn gezin niet achter. Ook niet voor heel veel geld.”

Conclusie: Ajax is kansrijker dan China, maar het is zeker niet gezegd dat Huntelaar binnenkort te bewonderen is in Amsterdam. Dat ligt meer aan Huntelaar zelf dan Ajax, dat hem al diverse keren benaderde. Dit gebeurde via Edwin van der Sar en Marc Overmars, maar concreet werd het niet.

Maar zou de 32-jarige Huntelaar terug willen keren bij Ajax om dat nooit behaalde kampioenschap alsnog in de wacht te slepen? “Dat weet ik dus nog niet, wat ik zelf wil. Ik kies op mijn gevoel, maar ik moet nu helemaal geen keuze maken. Ik sta nog onder contract bij Schalke, er is de komende transferperiode helemaal geen Ajax-clausule.”

“Het is ook niet zo dat ik op Ajax zit te wachten. Die indruk wil ik zeker niet wekken, dat ik per se weg wil. Ik zit bij een geweldige club, dat wil ik benadrukken,” aldus Huntelaar, die een eventuele, mogelijke terugkaar in het rood-wit niet laat stuklopen op geld. “Als ik voor Ajax zou kiezen, zal geld nooit een struikelblok zijn. Ik kies op mijn gevoel.”

Overigens is Huntelaar deze weken op eigen verzoek niet bij het Nederlands elftal. Het nadenken over zijn toekomst behelst ook een rol bij Oranje. Die rol is de laatste tijd flink geslonken, omdat volgens bondscoach Danny Blind de jaren beginnen te tellen richting het WK van 2018.

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >