Met meer dan 135.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

FC Twente biedt uitvak volgend seizoen gratis aan

Als FC Twente volgend seizoen eredivisie mag blijven spelen, krijgen uitsupporters gratis toegang. De tukkers hebben flink vals gespeeld en doen er alles aan om hun geschonden blazoen een beetje op te poetsen. Gratis kaartjes aanbieden aan de tegenpartij is hier een onderdeel van.

11 mei 2016 - 11:48
UsershyraDesktopajax_dataimagesd9ea87ca28572e9ebeaadbbf30adba42_normal
Gratis is voor Ajacieden niet helemaal gratis, maar alles helpt! © Pro Shots

Er is bij Twente de afgelopen jaren gesjoemeld met transfers, jaarrekeningen en nog veel meer. De KNVB besloot vorig seizoen al strafpunten toe te kennen en ook het afgelopen jaar moest Twente drie punten inleveren. We naderen nu zelfs het punt dat een beslissing valt over de proflicentie.

De nieuwe beleidsbepalers van Twente zijn zich ervan bewust dat wat in het verleden is gebeurd niet door de beugel kon. Als goedmakertje worden nu gratis kaarten voor het uitvak aangeboden. Dat kan een duur grapje worden, aangezien het uitvak van de Grolsch Veste duizend stoelen telt.

Het aanbieden van een gratis kaartje betekent overigens niet direct dat duizend Ajacieden Twente-uit ook daadwerkelijk voor noppes kunnen bezoeken. In de prijs van een kaartje, die vorig seizoen 36,76 euro bedroeg, zijn ook de kosten van bijvoorbeeld busvervoer verwerkt.

Het aanbieden van gratis kaartjes voor het uitvak is onderdeel van een grotere vorm van financiële compensatie, richting de overige clubs in de eredivisie. Enkele clubs lieten weten niet blij te zijn met het vals spel van Twente.

Waarom zouden zij benadeeld moeten worden terwijl ze zich gewoon netjes aan de regels hielden? Dit nadeel bestaat uit het mislopen van tv-gelden. Door vals te spelen kon Twente betere spelers aantrekken, die voor betere resultaten en klasseringen zorgden, wat weer meer tv-geld opleverde.

Twente en de Eredivisie CV bereikten een akkoord over financiële compensatie aan de zeventien clubs. De oneerlijke concurrentiepositie wordt hiermee afgekocht. Het is overigens nog maar de vraag of Ajax veel centjes krijgt, aangezien het sinds 2011 altijd boven de tukkers eindigde.

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 135.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >