Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

De Graafschap niet van plan spelers te sparen tegen Ajax


Frank de Boer wil nog niets van felicitaties horen. Dat is vloeken wat hem betreft. En wij zijn het met de trainer eens in deze. Pas als Ajax zondag heeft gewonnen op bezoek bij De Graafschap (aftrap 14:30 uur) kan het feestje losbarsten.

07 mei 2016 - 10:12
UsershyraDesktopajax_dataimagesf30799d50c1edb3d2b9d462713b6d770_normal
Bazoer zorgde in het heenduel met De Graafschap pas laat voor de zege. © Pro Shots

Het podium staat al op het Arenapark, dat heeft altijd iets wrangs. We zeggen het nog maar een keer: bij ons gaat pas de vlag uit als Ajax wint van De Graafschap. Toch begrijpen we dat het bouwen van een podium en de organisatie van een huldiging niet over één dag ijs gaat.

Ook de trainer weet dat de club er niet onderuit komt om rekening te houden met een aanstaand kampioenschap. ”Dat begrijp ik heel goed," zegt hij op het wekelijkse perspraatje. "Het liefst wil ik daar ook niet mee geconfronteerd worden, maar je kan er nou eenmaal niet omheen. Ik probeer mezelf en de selectie er zoveel mogelijk vanaf te houden. Laat andere mensen zich daar mee bezig houden, wij focussen ons op de wedstrijd.”

Die wedstrijd is dus op bezoek bij de nummer 17 van de eredivisie De Graafschap. Gezien de ranglijst zou je kunnen concluderen dat het feestje door kan gaan zondag. ”Dat is altijd moeilijk te zeggen. Als je naar de ranglijst wel ja. Maar het blijft voetbal,” gooit De Boer er nog maar een cliché uit.

Aan de andere kant staat er voor De Graafschap niets meer op het spel. De club speelt op vrijdag 13 mei en maandag 16 mei in de tweede ronde van de play-offs om promotie/degradatie tegen MVV. Mochten ze die wedstrijd winnen dan treden ze in de laatste ronde aan tegen VVV-Venlo of Go Ahead Eagles. De focus ligt dus op die wedstrijden, al is de trainer van de Superboeren niet van plan spelers te sparen.

"Dat is niet de insteek", zegt Jan Vreman. "Ik hoop dat er zondag een hele mooie wedstrijd te zien valt. Het resultaat kan zijn dat we het feestje van Ajax gaan verstieren. Maar dat is voor mij niet de hoofdzaak, voor mij is de hoofdzaak dat we een goede wedstrijd spelen. We willen de nacompetitie goed ingaan en daarin is zo'n laatste wedstrijd heel belangrijk,” zegt de trainer tegen de NOS.

De Boer: ”Ik kan natuurlijk niet in het hoofd van de trainer kijken. Het enige dat ik weet is dat Robin Pröpper geschorst is en Andrew Driver op scherp staat. En daarbij spelen ze drie wedstrijden in acht dagen. Zij willen natuurlijk graag ons feestje verstoren, dat is hun goed recht. Wij moeten ervoor zorgen dat dat niet gaat gebeuren door snel dat gevoel uit hun systeem te halen.”

Als Driver geel krijgt, is hij trouwens volgend seizoen pas geschorst en niet tijdens de play-offs om lijfsbehoud. Enfin, genoeg geluld. Morgen rond kwart over vier weten we meer. Is het al zondag?!

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >