Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

De Graafschap belooft volle bak, PSV houdt beetje hoop

De titelrace in de eredivisie wordt op de laatste speeldag beslist. Het fijne is dat Ajax alles in eigen hand heeft en voldoende marge qua doelsaldo lijkt te hebben. Toch moeten de Ajacieden nog een keer aan de bak. De Graafschap belooft alles te geven en PSV zit op het vinkentouw.

02 mei 2016 - 10:58
UsershyraDesktopajax_dataimages76eb901ae0efd048e050b264ced0813e_normal
Onze voorspelling: Ajax moet op de slotdag gewoon winnen. © Pro Shots

Als PSV vier keer zou winnen, achtte Phillip Cocu de kans groot dat zijn ploeg kampioen wordt. En als PSV drie keer zou winnen ook wel. Stel nou dat PSV twee keer wint? De trainer vermoedt ook dan dat PSV kampioen wordt. En als PSV op de slotdag wint? Cocu ziet het nog steeds gebeuren dat Ajax punten verspeelt.

Jetro Willems schat de kans op een kampioenschap voor PSV zelfs op 99 procent. Met wiskunde was statistiek ook niet ons beste onderdeel. De uitkomst van deze kansberekening lijkt ietwat naar boven afgerond. Maar goed, Jetro loopt erbij als een professor dus misschien weet hij dingen die wij niet weten.

PSV vestigde een deel van zijn hoop een paar weken geleden al op broertje Pröpper. Er werd door Davy aan Robin een vakantie beloofd bij een goed resultaat tegen Ajax, maar daar stak de KNVB een stokje voor. De voetbalbond stuurt Robin indirect echter zelf op vakantie. Robin pakte alweer zijn elfde (!) gele kaart van het seizoen en is geschorst voor de wedstrijd tegen Ajax.

Complot of niet en met of zonder Robin, De Graafschap is van plan alles te geven. De Superboeren zijn zeker van plek zeventien en moeten nacompetitie spelen, maar er klinken strijdvaardige teksten. Nu zou het eerlijk gezegd ook raar zijn als trainer Jan Vreman en de zijnen aangeven graag met Ajax op de kampioensfoto te willen. Je weet het soms niet!

“We kunnen het ons niet veroorloven om rustiger te spelen. Als je dat weer moet omzetten in de nacompetitie, is het lastig,” geeft Vreman aan. “De laatste wedstrijd, tegen Ajax, moet je gewoon voluit spelen met z'n allen.”

Spits Vincent Vermeij kondigt aan dat hij niet bang is Ajax pijn te doen. “We willen er een spektakel van maken, ik ga me echt niet inhouden. Gezien hun prestaties verdienen Ajax en PSV het allebei om kampioen te worden. Ik wil altijd scoren en winnen, op een kolkende Vijverberg is er van alles mogelijk.”

Mocht het nou toch een moeilijke middag worden op De Vijverberg, dan heeft Ajax wellicht de luxe dat PEC Zwolle een overwinning op PSV goed kan gebruiken in de jacht op een ticket voor de play-offs om Europees voetbal. Overigens wist Ajax tijdens de laatste vijf uitduels met De Graafschap gemiddeld meer dan vijf keer per wedstrijd het net te vinden.

Maar ja, resultaten uit het verleden...

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >