Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

De Boer vol vertrouwen: ‘Het mag niet meer misgaan’

Frank de Boer verwacht dat zijn spelers volgend weekeinde met de kampioensschaal in hun handen staan. “Als wij die wedstrijd met veel concentratie en gezonde spanning aangaan, heb ik het volste vertrouwen in een goede afloop.”

01 mei 2016 - 18:25
UsershyraDesktopajax_dataimages1fac91a03d1f00869f8103a32bc21817_normal
De Boer ziet tegen de tukkers heel even twijfel in zijn ploeg ontstaan. © Pro Shots

Titelstress, spanning, kampioenenkoorts, alle termen kwamen de afgelopen weken wel voorbij. Ook tegen FC Twente werd Ajax nerveuzer naarmate de bevrijdende tweede treffer op zich liet wachten. Nadat Mike van der Hoorn met zijn hoofd Ajax over de mentale drempel had geknikt, wist De Boer dat het goed zat. Er stond uiteindelijk 4-0 op het scorebord.

Toch zag hij in de eerste helft nog wel het een en ander fout gaan. “We zetten veel druk, maar ik zag dat we op een gegeven moment in twee linies twijfel kregen over druk zetten of compact spelen. De voorste vier gaven vol druk en de achterste vier startten daar later mee. Onze eerste treffer ontstond omdat we compact stonden en van daaruit de bal veroveren en profiteren van de ruimte die er achterin bij Twente lag.”

De Boer erkende dat Ajax na de thee ook een mindere periode kende, waarin Twente wat speldenprikjes kon uitdelen. “Dat was inderdaad niet onze beste fase, maar na de 2-0 zie je dat we de spanning loslaten en nog mooie combinaties en twee treffers maken."

Gezien de prestatie in deze laatste thuiswedstrijd van het seizoen bekroonde de trainer zijn gehele ploeg tot man van de wedstrijd. “Wie wil het meest graag kampioen worden? Dat moet je uitstralen. Dat heb ik van tevoren ook in de bespreking gezegd. Je bepaalt zelf of je kampioen wordt. Dat moet je dan vanaf de eerste minuut uitstralen. Ik denk dat ze dat vandaag goed begrepen hebben.”

Met een ongewijzigd doelsaldo van plus zes ten opzichte van PSV lijkt winst volgende week in Doetinchem te volstaan voor de 34ste Amsterdamse landstitel. “Natuurlijk mag het niet meer misgaan, maar het blijft sport. De Graafschap heeft niets te verliezen, wij hebben alles te verliezen. We moeten zorgen dat we geconcentreerd zijn en normaal gesproken gaan we dan winnend van het veld. Daar ben ik van overtuigd.”

Iedereen beseft dat de club op dit moment echter nog niets in handen heeft. “Daar zijn de spelers zich terdege van bewust. We hebben tegen Twente een belangrijke stap gezet, en zullen nu met gezonde spanning en concentratie de wedstrijd tegen De Graafschap moeten aangaan. Doen we dat, dan heb ik het volste vertrouwen in een goede afloop.”

Hoewel De Boer zich niet tijdens de wedstrijd op de hoogte liet brengen, hoorde hij in de rust wel dat het in Eindhoven 3-2 stond. “Ik heb me daar niet druk om gemaakt. Wij moesten deze wedstrijd gewoon winnend afsluiten en dat we dat met vier treffers hebben gedaan, is gewoon mooi. Voor volgende week geldt precies hetzelfde.”

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >