Met meer dan 135.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

De Boer vindt 'iets anders' beter voor zichzelf en Ajax

Vier kampioenschappen en een Johan Cruijffschaal. Dat is de oogst van 5,5, jaar Frank de Boer als trainer van Ajax. De Boer was sinds 2006 als trainer aan Ajax verbonden en maakte vanuit de jeugd promotie naar het eerste elftal, maar nu wordt het tijd voor iets anders.

12 mei 2016 - 10:14
UsershyraDesktopajax_dataimages66c709439e64a74a9361965209678faa_normal
De koek is op, zogezegd. Tijd voor iets nieuws! © Pro Shots

De Boer maakte voor het eerst niet tijdens het seizoen zijn plannen voor de toekomst bekend. Dit had onder meer te maken met de titelrace, maar als een trainer nog niet wil vertellen wat zijn plannen zijn, is de kans op een vertrek groot. Dat is gebleken.

“Ik begon steeds meer te beseffen dat het tijd werd voor iets anders. Dat is voor mij beter en naar mijn mening ook voor Ajax. Wat ik ga doen, weet ik nog niet,” vertelt De Boer via de officiële kanalen van de club. “Een jaar zonder club is ook een optie, ik zie wel wat er op mijn pad komt.”

We onthouden De Boer voor altijd als de man die de derde ster naar Amsterdam bracht en na zeven magere jaren vier vette seizoenen liet aanbreken, als het om prijzen gaat. “Ik koester vooral de mooie herinneringen, met het behalen van de dertigste landstitel als absoluut hoogtepunt.”

“We hebben veel talenten de kans kunnen geven en hun doorbraak meegemaakt. Ik weet zeker dat dit ook de komende jaren zal gebeuren, zoals het hoort bij Ajax. Waar ik ook ben, ik zal het nauwlettend blijven volgen. Ajax is mijn club en dat zal altijd zo blijven.”

Het was prachtig geweest als De Boer met een vijfde schaal afscheid had kunnen nemen, maar in plaats daarvan wordt de laatste herinnering een trainer die zwaar balend in de spelersbus zat. Een gelijkspel op bezoek bij De Graafschap (1-1) betekende dat Ajax de schaal te vroeg uit zijn handen liet vallen.

De Boer: “Na het winnen van vier landstitels achter elkaar was het seizoen 2014/2015 een teleurstelling. Dat wilden wij afgelopen seizoen rechtzetten en daar hebben we alles aan gedaan, maar het is helaas niet geworden wat hij allemaal hoopten en verwachtten.”

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 135.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >