Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

De Boer overweegt tactiek Ajax toch weer te wijzigen

Het heeft nog geen enkele zin om Frank de Boer te feliciteren met het kampioenschap. De trainer van Ajax beschouwt felicitaties voor het laatste fluitsignaal als een vloek. Eerst maar eens zorgen dat er van De Graafschap wordt gewonnen. De vraag is op welke manier dit moet gebeuren.

06 mei 2016 - 14:51
UsershyraDesktopajax_dataimagesb0149e0c56df625e0ab0294795c38a9f_normal
De Boer moet zorgen dat het straks 'goed' staat. © Pro Shots

De Superboeren treden ook tegen Ajax waarschijnlijk aan in een 4-4-2-formatie. Het vaste spelletje van Ajax acht De Boer niet zo geschikt als tegenzet, vandaar dat hij nadenkt over een verandering van de tactiek. Die verandering kan op diverse manieren gestalte krijgen.

“We spelen weer tegen 4-4-2, dus misschien moet ik wel wijzigen,” luidt het antwoord van De Boer als wordt gepolst of de terugkeer van Mitchell Dijks – hij was geschorst – een zekerheidje is. “Het ging tegen FC Utrecht niet goed, maar de laatste jaren stonden we vaker aan de goede kant.”

Het is een optie om met 3-4-3 van start te gaan, ook kan Dijks verder naar voren worden geschoven. “Ik ga niet mijn kaarten open leggen,” reageert de trainer tijdens zijn persgesprek. “Het kan ook met Dijks als linkshalf, het kan ook niet. Spelers waren tegen Utrecht uit hun comfort zone, maar dat kwam meer door het vierkant op het middenveld in plaats van de ruit die we zijn gewend.”

Ajax begon op bezoek bij SC Cambuur gewoon in 4-3-3, maar na rust werd Dijks verder naar voren gezet. De linksback fungeerde als een soort linkshalf en hoewel het in de tweede helft beter ging, sleepte Dijks zich naar het einde. Hij zat helemaal stuk.

Maar Ajax ging er wel beter van spelen en nam de punten mee naar huis. Dat laatste is ook tegen De Graafschap het belangrijkste. Het maakt niet uit hoe, als er maar wordt gewonnen. Dan is de 34ste landstitel een feit.

Diezelfde Dijks probeerde De Boer nog te overtuigen van 4-3-3 tegen Utrecht, maar zijn inspanningen mochten niet baten.

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >