Met meer dan 135.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Bijzonder: Klaassen gaat er vandoor met Gouden Schoen

De beste speler na een seizoen eredivisie gaat er vandoor met de Gouden Schoen. Wat blijkt? Dat ding is dit keer gewonnen door... Davy Klaassen. Een beetje bijzonder is dat wel. Als je het ons vraagt, was Klaassen over een geheel seizoen gemeten niet de allerbeste.

09 mei 2016 - 11:59
UsershyraDesktopajax_dataimages0ae649ca169c4f051dfc1a566c0529a8_normal
Die Schoen kan Klaassen trouwens toch wel gestolen worden. © Pro Shots

Begrijp ons niet verkeerd, we zijn groot fan van Klaassen. Dat zijn we, dat blijven we. We kunnen niet wachten op de mooie juichfoto's van volgend seizoen, die gaan ongetwijfeld komen. De jury heeft trouwens een motivatie gegeven. Maar de beste van afgelopen seizoen?

Hmm, mwah. Waarschijnlijk niet. Zeker de laatste weken niet. Dat geeft niet, Klaassen oogde niet geheel fit. Het is geen toeval dat hij niet wordt afgevaardigd naar het Nederlands elftal. Dat is in goed overleg gebeurd tussen bondscoach Danny Blind en de medische staf van Ajax.

Dat zegt al genoeg. Des te fijner was het geweest als Klaassen op zijn tandvlees de schaal richting Amsterdam had gehaald, maar dat is helaas niet gelukt. Ajax staat met lege handen. En die Gouden Schoen kan Klaassen op het moment waarschijnlijk gestolen worden, al is het wel iets om trots op te zijn.

Klaassen bleef Vincent Janssen (AZ) en Kenneth Vermeer (Feyenoord) voor, die met een half punt achterstand op een gedeelde tweede plaats eindigden. Dit betekent dat er geen Bronzen Schoen wordt uitgereikt. Klaassen werd al eens uitgeroepen tot Talent van het Jaar. Voor het Algemeen Dagblad is Janssen de beste van het afgelopen seizoen.

Het is niet voor het eerst dat het merkwaardig is dat een Ajacied er met de Gouden Schoen vandoor gaat. Daley Blind kreeg in 2014 na een barslechte wedstrijd van de champagnebenen – het werd toen 2-2 tegen NEC – maar liefst een 7 op zijn rapport, waardoor hij onder meer Lex Immers net aan voorbleef.

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 135.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >