Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Bergkamp neemt zitting in 'technisch hart' hockeyclub Laren

Toch wel een opvallend nieuwtje uit Het Gooi: Dennis Bergkamp maakt deel uit van de commissie tophockey van Laren. De dochter van Bergkamp hockeyt bij de Larensche Mixed Hockey Club en toen was het contact snel gelegd.

10 mei 2016 - 14:56
UsershyraDesktopajax_dataimagescb8de144952141e7576f97bfe24d353b_normal
Bergkamps dochter hockeyt bij de club, vandaar de link. © Pro Shots

Bergkamp is assistent-trainer en maakt deel uit van het technisch hart, dat Ajax op voetbalgebied aanstuurt. Laren is op dit moment bezig om de commissie tophockey een nieuw gezicht te geven, lezen we in de Gooi- en Eemlander. Bergkamps achtergrond was reden om hem te vragen.

“Ik heb Dennis een keer gevraagd of hij ons wilde helpen. Hij heeft zo veel knowhow op topsportgebied. Het zou voor ons een enorme aanwinst zijn. Tot mijn lichte verrassing zegde hij toe,” aldus Elsemieke Havenga, die nu nog verantwoordelijk is voor de gang van zaken.

Bergkamp gaat samenwerken met diverse hockeyers die op hoog niveau actief waren en Havenga zelf blijft voorlopig een oogje in het zeil houden. “We willen een heel sterk beleid rondom dames en heren 1, ook wat betreft onze jeugdopleiding. Dennis neemt in dat opzicht natuurlijk ook de nodige kennis mee van Ajax.”

Het werk van Bergkamp bij Ajax bestaat onder meer uit het begeleiden van talenten bij het maken van de stap uit de jeugd naar het eerste elftal. Het lijkt overigens wel de vraag welke rol Bergkamp volgend seizoen precies krijgt, aangezien het borrelt binnen de technische staf.

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >