Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Belangrijke reisinfo richting eventuele huldiging Ajax

We tellen af naar zondag en als alles goed gaat, is dit de dag dat Ajax de landstitel pakt en op het podium verschijnt om te worden gehuldigd. Grote kans dat er veel supporters richting Arenapark komen. Er is alleen één probleem: station Amsterdam Bijlmer Arena is amper bereikbaar...

06 mei 2016 - 11:22
UsershyraDesktopajax_dataimagesbc9aaf1ed578b3f2936c04b9fb7ea9eb_normal
Bij vorige huldigingen was het enorm druk op station Bijlmer. @ Pro Shots

Er wordt gesproken over een 'uitdaging op het gebied van mobiliteit'. De NS heeft werkzaamheden aan het spoor ingepland – lang geleden al – waardoor de afvoercapaciteit via Amsterdam Bijlmer Arena beperkt is. Laat dit rond een huldiging van Ajax nu net het allerdrukste station zijn...

Kortom, problemen! De NS roept zelfs al op om niet met de trein richting Amsterdam Arena af te reizen. Die oproep is vooral bedoeld voor reizigers uit Midden- en Zuid-Nederland, die via Utrecht moeten reizen. Als je vanuit die hoek van het land komt, is het beter om in de auto te stappen.

Alle parkeerplaatsen rondom de Arena zijn zondag gewoon beschikbaar en dat is nodig ook, als vele Ajacieden naar Amsterdam besluiten te trekken om de kampioenen te zien. Wel eerst uiteraard nog winnen van De Graafschap, maar voorbereidingen moeten nu eenmaal worden getroffen.

Stel dat je zondag in het Arenapark aanwezig bent en met het openbaar vervoer naar huis moet, sluit dan niet aan in de lange rijen op station Amsterdam Bijlmer. Loop naar Strandvliet of Duivendrecht, ook als je met de metro moet. Dit scheelt gewoon een heleboel gedoe, neem het van ons aan!

Ander puntje van aandacht: ook in de stad worden geen grote schermen geplaatst om met z'n allen Ajax te zien foebele. Rond het Arenapark gebeurt dit evenmin. Als Ajax met de schaal vertrekt uit Doetinchem, begint het programma in het Arenapark rond de klok van zes uur.

Hou hier dus effe rekening mee als je nog een televisietoestel zoekt!

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >