Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Beenhakker en Swart staan achter keuze Ajax voor Bosz

Is Peter Bosz de juiste trainer voor Ajax? Dat is een vraag die op z'n vroegst pas over een paar maanden valt te beantwoorden. We kunnen nu alleen maar speculeren, redeneren en afwachten. Sjaak Swart is blij met de komst van Bosz, Leo Beenhakker ziet het ook wel zitten.

26 mei 2016 - 10:25
UsershyraDesktopajax_dataimagesa13e788373f9444f424fadb0ee7ea8c0_normal
Swart maakt geen probleem van de geschiedenis van Bosz. © Pro Shots

Vertel bij de slagboom van de Amsterdam Arena aan Swart dat Louis van Gaal terugkeert en zijn wereld is te klein, maar het nieuws van Bosz valt een stuk beter bij Mister Ajax. Hij neemt Bosz niet kwalijk dat-ie een verleden heeft bij Feyenoord.

“Johan Cruijff ging naar Feyenoord, Wim Jansen andersom naar Ajax. Dat maakt niets uit. Als Bosz hier is, dan is-ie voor Ajax. Hij weet hoe Ajax wil voetballen en dat gaat hij laten zien, denk ik,” reageert Swart bij Fox Sports.

“Peter durft wel iets, ook in het veld. Dat doet Frank de Boer ook, maar toch anders. Dat hebben we al kunnen zien bij Vitesse. Ik ben een keer in het stadion geweest en toen zag ik hoe Ajax een pak slaag kreeg, met 0-4. Toen speelde Vitesse echt prima voetbal.”

Het is ons niet bekend of Swart ervan op de hoogte is dat Bosz ook enige tijd De Graafschap heeft gediend en of dat nog niets aan de zaak verandert, maar goed. Er zijn naast Cruijff en Janssen meer mensen met een verleden bij de aartsrivalen, zoals Leo Beenhakker.

Beenhakker werd maar liefst drie keer bij Ajax aangesteld en maakte Feyenoord in 1999 kampioen, voor het laatst. “Neem van mij aan, het merendeel van de mensen begrijpt het gewoon. Als je daar als Rotterdammer zit en je verliest twee keer, dan krijg je 'm van een paar mensen.”

Don Leo vervolgt tegenover de NOS: “So what? Dat gebeurt ook bij je eigen club als je drie keer op rij verliest. Ik vind dat je daar niet zo moeilijk over moet doen. Ik heb me nooit anders gedragen en je krijgt wel eens wat verbale dingen over je heen, maar dat hoort erbij. Dat weet je.”

Het begrip van Beenhakker en Swart ten spijt, de F-side vindt de aanstelling van Bosz nog steeds maar niets. “Wij zeggen nee tegen Peter B,” klinkt het op het digitale thuis. Co Adriaanse vertelt Bosz twee keer met 6-0 te winnen om die streep door zijn hoofd, zie het bijgaande plaatje, snel te laten verdwijnen.

Ook vanuit Feyenoordkringen is gereageerd op het nieuws over Bosz en Ajax. Ulrich van Gobbel is daar de publiekslieveling van dienst, dus hij zou nooit naar Amsterdam gaan. “Dat kan ik tegenover de supporters gewoon niet maken.”

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >