Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

‘Ajax moet meer ruimte krijgen voor nieuw jeugdcomplex’

De Gemeente Amsterdam wil dat het plan voor de woonwijk ‘De Nieuwe Kern’, het gebied nabij de Arena, wordt aangepast. De stad wil onder meer dat Ajax meer ruimte krijgt voor een nieuw jeugdcomplex.

14 mei 2016 - 13:13
UsershyraDesktopajax_dataimages4a003ea3b34ad600b4fe101c918de30b_normal
Voorlopig gaat De Toekomst nog niet verhuizen. © Pro Shots

Het gesteggel over hoe het gebied rondom de Arena het beste in te vullen is al een tijdje gaande. In 2014 berichtte Ajax Life al over het verhuizen van De Toekomst. Ajax broedt op een hypermoderne trainingsaccomodatie, die vlak naast de Arena zou moeten worden gebouwd.

De Gemeente Ouder-Amstel maakte een bouwplan, maar dat plan is afgewezen door Amsterdam. De voornaamste reden is het financiële risico voor de gemeente, zo meldt Het Parool. Maar – daar wordt het interessant voor Ajax – een andere reden voor het afwijzen van het bouwplan is dat Amsterdam graag meer ruimte aan Ajax bedeeld ziet worden.

De club heeft de ambitie om de beste jeugdopleiding van de wereld uit de grond te stampen. Ajax heeft momenteel twintig hectare grond in gebruik en zou die ruimte graag opschroeven naar 27 hectare. In het huidige plan van Ouder-Amstel krijgt Ajax slechts veertien hectare ter beschikking.

Overigens wil het afwijzen van het plan door de Gemeente niet zeggen dat de woonwijk er definitief niet gaat komen. Amsterdam is bereid tot medewerking als De Nieuwe Kern de gemeente geen geld kost, of geld oplevert. Het komende halfjaar wordt er verder aan het plan gesleuteld.

Het verhuizen van De Toekomst gaat dus nog wel even duren, zo lijkt het. De plannen worden echter wel steeds concreter, dus we houden de ontwikkelingen in de gaten. Na het zomerreces wordt een definitieve beslissing genomen over De Nieuwe Kern. Wordt vervolgd dus.

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >