Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Van Hanegem vermoedt een groot complot van Makkelie

Oh, oh oh. Je vraagt je af waarom het Algemeen Dagblad nog ruimte vrijhoudt voor Willem van Hanegem. De opper-calimero gaat maandag helemaal los over Danny Makkelie. De scheids gaf Ajax in de slotfase van het duel met FC Utrecht (2-2) een discutabele penalty. Het was een vooropgezet plan, meent Willem.

18 april 2016 - 10:05
UsershyraDesktopajax_dataimages95df4ec7429fd820a4118853b13f48f1_normal
Ongelooflijk dat Van Hanegem zich zo laat kennen... © Pro Shots

Je zou van iemand met de staat van dienst van Van Hanegem verwachten dat er een goed doordacht stukkie komt, misschien wel een stukje proza waarin Danny Makkelie wordt beschermd. Als hij het goed had kunnen zien, was die bal echt niet op de stip gegaan. Ook niet omdat er een Ajacied naar de grond ging.

Helaas denkt Van Hanegem precies het tegenovergestelde. Het clubicoon van Feyenoord schrijft dat Makkelie de regie in handen nam en er alles aan deed om Ajax een onterecht voordeel te bieden. Ook pleit Willem ervoor dat de scheidsrechter zijn fluit inlevert en lekker iets anders gaat doen. Manmanman.

“Ik dacht het in de eerste helft al: FC Utrecht kan deze wedstrijd nooit winnen. Je zag meneer Makkelie het langzaam opbouwen. Hij begon ermee om Ajax kleine voordeeltjes te geven. Dat was heel irritant. Ik weet zeker dat de KNVB vindt dat er niets aan de hand is. Maar ze zouden zo flink moeten zijn om die man voorlopig te schorsen. Ik zou zeggen: inleveren die fluit, chef,” schrijft Van Hanegem in het AD.

“Veel scheidsrechters vinden het blijkbaar prachtig om de grote clubs een handje te helpen. Ik heb in de eerste helft van de competitie Feyenoord ook een paar penalty's zien krijgen, die onterecht waren. Maar dat allemaal was niet te vergelijken met dit cadeautje voor Ajax,” vervolgt Willem, die daarna helemaal van het padje raakt.

“Ze doen het bij die club ook slim. Je ziet daar aan de muur in de gang foto's van oud-scheidsrechters. Misschien hoopt zo'n Makkelie dat hij daar straks ook kom te hangen. Dat zit er natuurlijk dik in.”

Jullie begrijpen het al: wij zijn de rest van de dag die geheime gang zoeken in de Amsterdam Arena waarin kampioenschappen werden beslist en een mooie eregalerij van scheidsies is opgebouwd. En ondertussen hopen we maar dat de zuster even een nat doekje op het voorhoofd van Van Hanegem legt.

Klik hier om de volledige column te lezen.

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >