Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Schikkingsvoorstel KNVB treft collectief in plaats van daders

Ajax heeft nog een week de tijd te reageren op het schikkingsvoorstel van de KNVB na het 'Vermeer-incident' en de spreekkoren tijdens Ajax - Feyenoord. De Supportersvereniging Ajax vindt het onnodig dat Vak410 als geheel wordt gestraft.

07 april 2016 - 18:58
UsershyraDesktopajax_dataimagesd43c392b9afe56367f24bff531afcb04_normal
SV Ajax gaat ervan uit dat Ajax zich niet neerlegt bij het voorstel. © Pro Shots

“Wij snappen heel goed dat de KNVB optreedt tegen misdragingen, daar zul je ons niet over horen,” zegt Daniel Dekker, voorzitter van SV Ajax. “Alleen weten we dat de club direct en gericht de daders heeft gepakt en bestraft, met behoorlijke stadionverboden.”

“Ajax valt in dit geval weinig te verwijten en je hoopt dat de bond meegaat in de gekozen individuele aanpak. Helaas is met dit voorstel toch weer het hele vak de dupe. We gaan ervan uit dat Ajax zich niet zomaar neerlegt bij het schikkingsvoorstel en de KNVB duidelijk maakt dat collectief straffen niet nodig is.”

De KNVB heeft daarnaast bepaald dat de seizoenkaarthouders van Vak410 niet elders in het stadion een plekje mogen krijgen bij de eerstvolgende klassieker. Dekker: “Dat hebben wij de bond eigenlijk duidelijk gemaakt door de gemeente Utrecht voor de rechter te dagen.”

“Toen mocht aanhang van de Bunnik-side wel op een andere plek in het stadion naar het duel kijken. Onze uitsupporters werden gestraft, omdat ze niet bij de wedstrijd mochten zijn. Jammer dat de KNVB niet eerder tot dat inzicht is gekomen en dat daar een rechtszaak van ons voor nodig was.”

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >