Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Oudgedienden Ajax spelen tegen Real in 'galawedstrijd'

We kwamen iets interessants tegen dat na nabellen ook nog eens blijkt te kloppen: oudgedienden van Ajax nemen het 5 juni op tegen grootheden uit de geschiedenis van Real Madrid. De wedstrijd staat al in de agenda van Edwin van der Sar en meer grote namen stappen in Bernabéu het veld op.

08 april 2016 - 12:33

De Spaanse krant Marca pakt vrijdag groot uit met het bericht dat Raúl weer een maagdelijk wit shirt aantrekt, maar wij vonden het pas echt interessant worden toen we lazen dat Ajax is gevraagd als tegenstander in de Corazón Classic Match.

Wij van Ajax Life namen contact op met de persafdeling van Ajax en kregen te horen dat het hele verhaal klopt. De wedstrijd staat in de agenda van Van der Sar, bevestigde een woordvoerder. We lezen in Marca dat ook de broertjes De Boer, Edgar Davids Patrick Kluivert en Clarence Seedorf van de partij zijn.

Dat kunnen we niet controleren en de kans dat Frank de Boer meedoet lijkt ons sinds zijn blessure minimaal, maar het geeft wel een beetje aan wat voor namen we kunnen verwachten. Het lezen van deze namen doet gelijk terugdenken aan die avond dat Ajax een staande ovatie ontving van de mensen in Bernabéu, na misschien wel de beste wedstrijd ooit (0-2-winst) onder Louis van Gaal.

De ontmoeting tussen oudgedienden van Real en Ajax wordt door De Koninklijke ook aangegrepen om een eerbetoon te brengen aan Johan Cruijff. Het clubicoon van Ajax en aartsrivaal FC Barcelona overleed twee weken geleden.

Klik hier voor beelden van de erewedstrijd die in 2015 werd gespeeld, toen tussen Real en Liverpool.

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >