Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Klaassen verklaart blessure: ‘Ik voelde stijvigheid in de knie’

Het was even schrikken toen Klaassen afgelopen week bij Oranje moest afhaken met een blessure aan zijn knie. Diezelfde knie zorgde er in januari immers voor dat de aanvoerder enkele wedstrijden moest missen bij Ajax. Gelukkig valt het dit keer mee, geeft de Ajacied zelf aan.

02 april 2016 - 13:32
UsershyraDesktopajax_dataimages0abb49e7728bfd762c414a7442959359_normal
Klaassen is fit genoeg voor de wedstrijd tegen PEC Zwolle. © Pro Shots

“Ik had een beetje stijvigheid in mijn knie, waardoor ik vorige week niet honderd procent kon trainen in aanloop naar de wedstrijd tegen Engeland,” zegt hij tegen Ajax TV. “Daarom hebben we besloten dat ik beter naar huis kon gaan. Aangezien ik toch niet kon spelen, kon ik maar beter revalideren.”

Ook Frank de Boer ziet de blessure positief in en de trainer nam zijn aanvoerder op in de achttienkoppige selectie voor het duel met PEC Zwolle. “Davy had last van zijn knie. Maar twee of drie dagen rust hebben hem goed gedaan. Daardoor is hij nu zo goed als volledig hersteld,” zei hij vrijdag op het wekelijkse perspraatje.

Klaassen is zich ervan bewust dat het zondag natuurlijk ook om het eerbetoon aan de overleden Johan Cruijff gaat. Toen hij het overlijdensbericht hoorde, geloofde de aanvoerder het eerst niet.  “Ik dacht eerst dat het een nepbericht was. Maar toen ik de nieuwsberichten las, wist ik dat het echt was. Ik reageerde geschokt, want een paar weken geleden zei hij nog dat het goed ging.”

Klaassen ontmoette Cruijff voor het laatst in 2013. Op voorspraak van de legendarische nummer 14 ging hij naar Barcelona voor een behandeling aan zijn lies. “We hebben toen ook nog even gegeten samen. Het was een hele aardige man.” 

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >