Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Huurling El Azzouzi vindt het prima om uitgekotst te worden

Op de een of andere manier gebeurt het in een titelrace regelmatig dat Ajax tegenover een huurling komt te staan. Dit keer is Zakaria el Azzouzi de pineut. Of worden de Ajaxsupporters dat? Als het aan de verhuurde spits ligt wel. “Zondag wil ik dat Twente wint.”

29 april 2016 - 11:24
UsershyraDesktopajax_dataimagesd4aab0e140141802ae2ecb004b390fb4_normal
El Azzouzi wil zondag naam voor zichzelf maken. © Pro Shots

Het hoort bij spelers van Ajax om grote woorden te gebruiken, maar de uitspraken van El Azzouzi (19) komen toch een beetje apart over. Maar goed, hij moet zelf weten wat-ie in de krant laat optekenen. De aanvaller is sinds begin 2016 verhuurd aan Twente en scoorde al drie keer.

“Ik ram die bal er gewoon in,” reageert El Azzouzi wanneer De Telegraaf informeert wat hij doet als hij de kans krijgt om te scoren. Jan Vertonghen scoorde in 2007 namens RKC, dat Ajax op een gelijkspel (2-2) hield, en precies die twee verliespunten kwam het aan het einde van de rit tekort.

Vertonghen werd vervolgens door Henk ten Cate met de nek aangekeken en pas nadat de trainer was vertrokken, groeide hij uit tot vaste basisspeler en alsnog tot grote held van het publiek. De supporters namen het de Belg trouwens altijd minder kwalijk dan de begeleiders van de selectie.

El Azzouzi vindt het prima als de mensen in de Amsterdam Arena zondag rond 15.15 uur hun gal spuwen, zo laat hij ook alvast weten. “Supporters van Ajax kotsen me misschien uit, maar dat hoort erbij. Dat is voetbal. Ik ben de laatste weken al vaak aan het Vertonghen-scenario herinnerd. En ook in dat geval kan Ajax de titel nog pakken, al ziet het er dan niet heel mooi uit.”

Ondanks alles hoopt El Azzouzi volgend seizoen te schitteren voor de supporters die hem zondag wellicht 'uitkotsen'. “Ik wil laten zien wat ik kan. Dan moet ik dus goed spelen, zodat ik volgend seizoen misschien weer terug kan naar Ajax. Ik wil altijd scoren, dus ook zondag. Ik hoop dat Ajax kampioen wordt, maar zondag wil ik dat Twente wint. Dat is de club waar ik nu speel.”

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >