Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

De Boer hoopt dat NEC-thuis dient als wijze les

Over zes wedstrijden is Ajax kampioen. Tenminste, dat leest Frank de Boer overal. De trainer leeft van wedstrijd tot wedstrijd, zoals dat mooi afgezaagd heet. Te beginnen met de thuiswedstrijd tegen PEC Zwolle. Het is aan Ajax om niet dezelfde fout te maken als tegen NEC.

01 april 2016 - 15:54
UsershyraDesktopajax_dataimagesd4cb4bdc0ad3d5bb5ace660f46623e88_normal
Ajax krijgt een tweede kans en moet leren van fouten. © Pro Shots

Het gebeurt niet vaak dat je in een spannende titelstrijd een tweede kans krijgt, maar de Ajacieden mogen in hun handjes knijpen. Ajax had de koppositie al een week eerder kunnen overnemen. Tot het, net als PSV een dag eerder, bleef steken op een gelijkspel.

“Over zes wedstrijden ben je kampioen, lees ik steeds. Dat is een feit als je alles wint, ja. Ik heb de groep vandaag kenbaar gemaakt dat we van wedstrijd tot wedstrijd moeten leven. Als je alles in eigen hand wilt houden, moet je zorgen dat je zes keer wint,” deelt De Boer met Ajax Life.

“Als je averij oploopt, moet je hopen dat PSV ook iets morst. Daar kun je niet nu al vanuit gaan. We moeten uitgaan van het ergste scenario: PSV wint alles. Dan moeten wij dat ook doen,” vervolgt de trainer, die richting het einde van de competitie vaak onverslaanbaar wordt.

Ajax laat in de laatste weken van het seizoen doorgaans slechts wat kruimels liggen. De halve misstap tegen NEC moet als wijze les dienen, erkent De Boer. “Natuurlijk, je kunt een onderuit gaan. Maar het gaat om de manier waarop. Tegen NEC speelden we niet goed.”

“Je moet elkaar na afloop in de ogen kunnen kijken en zeggen: we hebben er alles aan gedaan! Als we nu weer op 2-1 staan, mag je verwachten dat de back er niet meer overheen dendert of dat de middenvelders links of rechts in de hoek opduiken.”

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >