Ajaxvrouwen na rust langs hekkensluiter PEC Zwolle

De Ajaxvrouwen zijn op de goede weg om kampioen te worden dit jaar. De ploeg van Ed Engelkes won vrijdagavond in eigen huis met 3-0 van PEC Zwolle. Eshly Bakker, Tessel Middag en Chantal de Ridder maakten de doelpunten.

02 april 2016 - 10:02
UsershyraDesktopajax_dataimages0b0c740f96cb13d196edca900d8e6f30_normal
Het is ruim vier maanden geleden dat de Ajaxvrouwen voor het laatst verloren. © Sjoerd Tullenaar

De Amsterdamse ploeg was gewaarschuwd voor de wedstrijd tegen PEC. Ondanks dat de Zwollenaren vooraf stijf onderaan stonden met zeven punten uit achttien wedstrijden, won het vorige week namelijk van het hooggeklasseerde FC Twente (1-2).

Ook tegen de koploper hield de ploeg lang stand. De Ajaxvrouwen hadden een voortdurend overwicht, maar wisten dit niet uit te drukken in doelpunten. “We spelen om te winnen. Dus als er dan enige tijd niet wordt gescoord, blijft het spannend,” zei Engelkes terecht op het digitale thuis van Ajax.

In de tweede helft lukte het de Ajaxvrouwen gelukkig wel om snel te scoren. Marlous Pieëte gaf een uitstekende voorzet op Bakker, die de bal op haar beurt prachtig binnenschoot. Ook de goede loopactie van Marjolijn van den Bighelaar mocht hierbij niet onvermeld blijven.

Door de openingstreffer was het verzet van de Zwollenaren gebroken. Tessel Middag verdubbelde twee minuten later de score. De middenvelder kopte een corner hard achter de keeper van PEC. De Ridder zorgde uiteindelijk voor de 3-0 eindstand, opnieuw uit een hoekschop.

Met nog vijf competitieduels te gaan en respectievelijk vijf en acht punten voorsprong op PSV en FC Twente – de Tukkers speelden wel een wedstrijd minder  – komt een kampioenschap steeds dichterbij voor de Amsterdammers. De laatste keer dat de Ajaxvrouwen verloren was op 13 november (1-2 tegen FC Twente), dus gezien de huidige vorm is de kans klein dat de ploeg dit nog weggeeft.