Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ajax’ voorbereiding op FC Twente niet anders dan anders

Frank de Boer gaf vrijdag op de persconferentie aan dezelfde wedstrijdspanning te hebben als altijd. Maar stiekem geloven we dat niet echt. Met PSV op slechts een aantal doelpuntjes achter de Amsterdammers zijn de belangen zondag voor de thuiswedstrijd tegen FC Twente (aftrap: 14.30 uur) enorm.

30 april 2016 - 14:14
UsershyraDesktopajax_dataimages0a001f7a18c441258224d79764c0111a_normal
Riedewald is weer helemaal fit en keert terug in de wedstrijdselectie. © Pro Shots

Toch bereidt De Boer zich met zijn ploeg voor zoals het altijd doet. “De voorbereiding is niet anders dan anders. Dat blijft allemaal hetzelfde. Dat moeten we ook zo houden. We moeten alleen aan Twente denken. Dat is het allerbelangrijkste,” zegt de trainer bij zijn wekelijkse perspraatje.

En als je aan Twente denkt, denk je eigenlijk maar aan één man: Hakim Ziyech. De middenvelder hield de soms zwalkende Tukkers dit seizoen overeind. De Boer denkt dat het bestrijden van Ziyech wel goed komt. “We moeten eerst zorgen dat de lijnen zoveel mogelijk worden uitgeschakeld. Ik denk dat wij goede verdedigers hebben die hem in de tang kunnen houden.”

Mitchell Dijks zal in ieder geval geen aandeel hebben in het afstoppen van Ziyech. De linksback is geschorst na een domme gele kaart in Heerenveen. Daar staat tegenover dat Jairo Riedewald wel weer bij de selectie zit. De verdediger komt terug van een enkelblessure en zit voor het eerst sinds februari weer bij de wedstrijdselectie.

Wie Dijks vervangt tegen FC Twente liet De Boer nog in het midden. Wel noemde hij drie opties om de linksback te vervangen. “Zowel Nick Viergever, Jairo Riedewald als Kenny Tete zijn opties. Ik wacht tot het laatste moment welke keuze ik ga maken.”

Een ding is in ieder geval zeker. Anwar el Ghazi zal niet in actie komen tegen FC Twente. De aanvaller heeft te veel last van zijn lies en is niet op tijd fit voor aankomende zondag. Vaclav Cerny is zijn logische vervanger in de 18-koppige selectie.

Overigens is Ajax van plan om zich op geen enkele manier met de wedstrijd van PSV bezig te houden. De Eindhovenaren spelen op hetzelfde moment een thuiswedstrijd tegen hekkensluiter SC Cambuur. Ook als het daar 4-0 bij rust staat, focust de trainer zich op de eigen wedstrijd, zo gaf hij eerder al aan.  

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >