Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ajax verloor thuis in de eredivisie nog nooit van PEC Zwolle

De laatste wedstrijd van Ajax lijkt alweer een eeuwigheid geleden. Maar de zege op bezoek bij concurrent PSV is zeker nog niet vergeten. Met nog zes wedstrijden te gaan lijkt Ajax af te steven op het vijfde kampioenschap onder Frank de Boer. De eerste ‘finale’ speelt Ajax aankomende zondag thuis tegen PEC Zwolle (aftrap: 16:45 uur).

02 april 2016 - 11:54
UsershyraDesktopajax_dataimages6e858036b723c036944ad171b44c1262_normal
Het duel met PEC Zwolle staat uiteraard in het teken van de overleden Johan Cruijff. © Pro Shots

Het duel met de Zwollenaren zal uiteraard in teken staan van Johan Cruijff. Er is een mars vanuit zijn geboorteplaats Betondorp en ook voor en tijdens de wedstrijd zal er op verschillende manieren stil worden gestaan bij het overlijden van de grootste Ajacied aller tijden. We raden de supporters aan om op tijd richting het stadion te komen.

Maar goed, er wordt natuurlijk ook gewoon gevoetbald. En de wedstrijd tegen PEC is zeker geen onbelangrijk potje. In deze fase van de competitie is iedere misstap dodelijk. En gezien de vorm van de Zwollenaren (vier zeges uit de laatste zes wedstrijden) wachten de Amsterdammers geen makkie aankomende zondag.

Het goede nieuws is dat de internationals allemaal fit genoeg zijn om te spelen. En dat leek toch even anders afgelopen week. Eerst keerde Jasper Cillessen terug met een gebroken neus, Davy Klaassen volgde de keeper met een knieblessure en ook Riechedly Bazoer viel in het laatste oefenduel met Engeland uit met wat last.

Bij Bazoer bleek het te gaan om een ijsbeentje, dus daarvan was al gauw duidelijk dat het meeviel. Cillessen speelt ook, maar zal naar alle waarschijnlijkheid een masker dragen. Het terughalen van Klaassen bleek achteraf vooral uit voorzorg te zijn. “Davy heeft twee tot drie dagen volledige rust gehouden, om te herstellen,” verklaarde De Boer.

De Boer niet in een golfkarretje, maar met krukken langs de kant

De trainer kampt overigens zelf met een achillespeesblessure. De trainingen woonde hij nog bij in een golfkarretje, zondag zal De Boer met krukken op de bank zitten. “Ik zal soms Hennie Spijkerman naar voren sturen en soms ook zelf gaan. En als het moet, kan ik meteen iemand tackelen,” grapte de Boer vrijdag op het wekelijkse perspraatje.

Ajax verloor in eigen huis in competitieverband overigens nog nooit van de Zwollenaren (W13, G2). De ploeg van De Boer kan de laatste tijd echter moeilijk winnen van PEC. De Amsterdammers wonnen van de laatste zes ontmoetingen in alle competities slechts één keer (G3, V2 – uit en thuis).

Om toch nog positief af te sluiten: de laatste keer dat Ajax in eigen huis verloor is alweer zes maanden geleden. Sinds de nederlaag tegen PSV op 4 oktober (1-2) bleven de Amsterdammers twaalf thuiswedstrijden ongeslagen. Daarbij wist PEC Zwolle slechts één van de laatste acht uitduels te winnen. Laat het een voorbode zijn. 

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >