Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Wedstrijd tegen PEC wordt een groot eerbetoon aan Cruijff

Ajax is van plan om zondag voor, tijdens en na Ajax - PEC Zwolle uitgebreid stil te staan bij het overlijden van Johan Cruijff. De spelers dragen uiteraard rouwbanden en vooraf wordt er een minuut stilte in acht genomen, maar dat zijn waarschijnlijk niet de dingen die we onthouden.

30 maart 2016 - 18:09
UsershyraDesktopajax_dataimages8c9e754f80afcafd6ee04557905aec53_normal
Zo'n 33.000 fans tekenden het condoleanceregister. © Pro Shots

Ajax - PEC is geen El Clásico, maar een bijzondere wedstrijd wordt het zeker. Een bijzondere dag zelfs. Ajax en de supporters staan op tal van manieren stil bij het overlijden van de nummer veertien.

De Ajaxspelers dragen tijdens de warming-up een speciaal shirt als eerbetoon en er wordt een badge geplaatst op het wedstrijdshirt. Toevallig waren een heleboel oud-spelers zondag toch al van plan om plaats te nemen in de Engelenbak. De jaarlijkse reünie krijgt nu een extra lading.

Richting de aftrap liggen op het veld diverse grote shirts. Het grootste shirt is van Ajax en ook worden er shirts neergelegd van FC Barcelona en het Nederlands elftal. Uiteraard is ook voor supporters een belangrijke rol weggelegd. Alleen al 33.000 fans ondertekenden het condoleanceregister.

Bij de opkomst van Ajax - PEC wordt de hulp ingeroepen van alle supporters in de uitverkochte Amsterdam Arena. Er is een speciale, grootse choreografie ontworpen die op de tribunes wordt getoond. Aanwijzingen voor de supporters ter plaatse zijn te vinden bij de opgangen van de vakken.

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >