Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Blog

Waardig kampioen...

Het hart van Ronald de Boer hoopt dat Ajax kampioen wordt, zijn verstand vertelt hem dat PSV er met de schaal vandoor gaat. Bij mij is het eigenlijk precies hetzelfde. En ik heb liever niet dat het gedoe bij FC Twente de titelrace beslist...

03 maart 2016 - 16:22
UsershyraDesktopajax_dataimages8723fb014d0d6d60df8468a3afd83fbd_normal
Zo reageer je alleen op dingen die voor je neus gebeuren. © De Brouwer

Natuurlijk hoop ik dat Ajax kampioen wordt. Van harte zelfs! Ik kan me alleen niet voorstellen dat de schaal weer naar Amsterdam komt. Ik denk dat PSV simpelweg net te sterk is. De lampenclub zal niet veel punten meer verspelen en heeft als voordeel dat het de topper in eigen huis speelt.

Ik zie het niet gebeuren dat Ajax, nog afgezien van de traditioneel lastige wedstrijd in Eindhoven, met een honderdprocentscore de eindstreep haalt. Als het sterke PSV echt beter blijkt en kampioen wordt, kan ik daar vrede mee hebben. Net als vorig jaar. Het is niet anders. Zo geweldig was en is Ajax ook dit seizoen niet, een enkel helftje daargelaten.

Op hulp van de KNJB – sorry, KNVB – zit ik eerlijk gezegd niet te wachten. Tuurlijk, Twente is stout geweest en verdient een straf. Het liefst zelfs een zware sanctie. Er zijn diverse clubs om minder kapot gegaan en ome Joop en zijn vriendjes hebben in Enschede flink lopen liegen en bedriegen.

Op hulp van de KNJB – sorry, KNVB – zit ik eerlijk gezegd niet te wachten.

Maar om op die manier met Ajax een kampioenschap te stelen? Van mij hoeft het niet. Ik snap best dat het in 2013 groot feest was bij SC Cambuur nadat het had geprofiteerd van faillisementen bij AGOVV en Veendam. Cambuur heeft hooguit eens in de twintig jaar een feestje te vieren, als het een beetje meezit.

Bij Ajax geldt een andere standaard. Winnen is vereist, domineren wordt verlangd en vernederen gewenst. Het 33ste kampioenschap leverde ook niet bepaald een blinkende schaal op, al was het maar vanwege de beschamende salonremise uit bij Heracles Almelo (1-1). Er was weinig om trots op te zijn.

Liever word ik over een paar weken, weggestopt in het uitvak van het Philips Stadion, turend door een net, totaal verrast door elf dapp're strijders in Ajaxhemd. Net als drie jaar terug, vlak voor tijd, dankzij de winnende van Derk Boerrigter. De lange, lange treinreis was het meer dan waard. Van zulke awaydays gaat je supportershart wel harder kloppen, van een suffe beslissing van de licentiecommissie van de KNVB niet...

Zolang er titelhoop is, moet je hoop houden. Wat je verstand ook probeert in te prenten. Zaterdag begint de verkoop voor de uitwedstrijd tegen PSV. Er zijn voldoende kaarten beschikbaar en de trein hoeft niet om te rijden. Ik zou maar vast het zekere voor het onzekere nemen.

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >