Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Voorbeschouwing: Verlies tegen PSV dodelijk, winst gewenst

Dat PSV-Ajax zondag (aftrap 16.45 uur) cruciaal is om de strijd om de titel is een understatement. De Eindhovenaren staan op dit moment één puntje voor op de Amsterdammers. Verlies is dus dodelijk, winst is gewenst voor de ploeg van Frank de Boer.

19 maart 2016 - 14:31
UsershyraDesktopajax_dataimages0c44477177326cdb0b801f29933b9f3f_normal
Dijks is op tijd fit voor het duel met PSV. © Pro Shots

De trainer verwacht dat de slag op het middenveld de doorslag zal geven. “Uiteindelijk bepaalt de meest dominante ploeg het ritme van de wedstrijd en wie achter wie aan gaat lopen. Dat begint altijd op het middenveld. Bijna elke wedstrijd wordt daar het verschil gemaakt,” zegt De Boer op het wekelijkse perspraatje.

Wat dat betreft moet het een stuk beter dan het thuisduel met de Eindhovenaren. In die wedstrijd werd Ajax op alle fronten afgetroeft en overlopen op het middenveld. Het leek helemaal nergens op volgens De Boer.

'Als iemand voordeel heeft van verlenging tegen Atletico zijn wij het'

De trainer denkt ten opzichte van die wedstrijd nu een klein voordeeltje te hebben op PSV, omdat de ploeg van Phillip Cocu midweeks in de Champions League na strafschoppen eruit vloog tegen Atletico Madrid. “Als iemand daar voordeel van heeft zijn wij het. Stel dat het gelijk staat en wij hebben het gevoel dat ze er door de verlenging in Madrid helemaal doorheen zitten, gaan we natuurlijk voor de winst. Maar als we niet lekker in de wedstrijd zitten, dan zijn we misschien blij met een gelijkspel. Dat zullen we moeten afwachten.”

De selectie voor de wedstrijd tegen PSV is dezelfde als tegen N.E.C. Ook Mitchell Dijks reist dus af naar Noord-Brabant. De linksback trainde vrijdag nog apart, maar is op tijd fit voor de wedstrijd tegen de Eindhovenaren.

Ook Phillip Cocu hoeft geen nieuwe blessures op te vangen. Op het digitale thuis van PSV geeft hij aan dat de ploeg heelhuids uit de wedstrijd in Madrid is gekomen. “De jongens zijn, buiten de vermoeidheid na de wedstrijd, allemaal goed uit het duel gekomen. Ik zag vandaag al behoorlijk wat frisse koppies en het positiespel zag er al heel scherp uit. Dat is lekker.”

Ajax verloor slechts één van de laatste vijf uitduels met PSV

Waar De Boer het duel cruciaal noemde was Cocu wat gematigder. “Het is niet de allesbeslissende wedstrijd. Wel een hele belangrijke. Als we winnen en een wat ruimere voorsprong hebben ziet het er goed uit, maar hierna moeten er gewoon nog zes wedstrijden worden gespeeld.”

Dan nog wat feitjes om de Ajaxsupporter moed te geven. In de zes voorgaande wedstrijden tussen de twee bevriende trainers wonnen ze steeds om en om. Cocu won het laatste duel dus als die reeks wordt voortgezet is De Boer weer aan de beurt om te winnen van Cocu.

Daarbij verloor Ajax slechts één keer van de laatste vijf bezoeken aan Eindhoven (W2, G2). Ook vorig jaar won Ajax op bezoek bij PSV. Sindsdien bleven de Eindhovenaren ongeslagen in het Philips Stadion. Het zou mooi zijn als Ajax die reeks opnieuw kan verbreken. Zondag weten we meer.

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >