Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Voorbeschouwing: Ajax treft met NEC een imitatie van PSV

Er staat voor Ajax wederom een wedstrijd op het programma waarin het kampioenschap niet kan worden gewonnen. Maar wel verloren. En dat nog wel tegen een ploeg die volgens Frank de Boer veel weg heeft van PSV: het stugge NEC.

11 maart 2016 - 15:41
UsershyraDesktopajax_dataimagesbabd02d308528af669f0757a6f2664c3_normal
Milik zette Ajax in Nijmegen op voorsprong. © Pro Shots

Het lijkt erop dat Ajax langzaam de smaak te pakken krijgt, na vijf overwinningen op rij. Meestal werd er vrij gemakkelijk gewonnen. “We kunnen meer trainen,” luidt de simpele redenatie van Frank de Boer. Het snijdt nog hout ook: sinds Ajax een keer per week speelt, wint het.

Bij NEC is juist wat verval ingetreden. Het is zelfs wat onrustig bij de club, sinds trainer Ernest Faber zijn transfer naar FC Groningen aankondigde. Van de laatste vijf wedstrijden werd er slechts eentje gewonnen, maar de Nijmegenaren staan nog steeds in het linkerrijtje.

Dat is volgens De Boer de verdienste van Faber, die PSV-trekjes heeft aangebracht bij NEC. “Faber heeft een verleden bij PSV en als je naar het systeem van NEC kijkt, zie je veel overeenkomsten. NEC speelt meestal 4-3-3, met Breinburg die uitzakt. Zoals Guardado doet bij PSV.”

De trainer van Ajax verwacht op een stugge ploeg te stuiten. Op basis van het doelsaldo lijkt dat te kloppen. NEC scoort relatief weinig, maar krijgt ook amper doelpunten tegen: 29 om 29. De Boer: “Als team staat NEC gewoon heel goed. Ze spelen graag vanuit de omschakeling en hebben daar ook goede spelers voor, zoals Breinburg, Foor en Limbombe.”

Limbombe deed niet mee toen Ajax in de zomer op bezoek kwam in Nijmegen en met 0-2 won. En Breinburg zag vanaf de bank hoe NEC een kansloze nederlaag leed, zonder dat de gasten een goede wedstrijd speelden. Het begon daarna ook pas te lopen in De Goffert.

NEC was eind augustus niet de stugge ploeg die het de afgelopen maanden wel was. Wie weet kunnen we in de Arena dus een hele andere wedstrijd verwachten. Topscorer Christian Santos (veertien treffers) is gewoon van de partij omdat hij in beroep ging tegen een schorsing van drie wedstrijden.

De aftrap van Ajax - NEC is zondag om 16.45 uur. Zo'n anderhalf uur later weten we wat de gevolgen zijn voor de titelrace.

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >