Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Van der Sar zaterdag onder de lat bij amateurs Noordwijk

Bijzonder nieuws uit de bollenstreek: VV Noordwijk heeft Edwin van der Sar (45) gestrikt om een potje te keepen. De directeur externe relaties van Ajax is nog altijd lid van de hoofdklasser en bereid om in te vallen nu vaste doelman Mustafa Amerzine niet in actie kan komen.

08 maart 2016 - 20:48
UsershyraDesktopajax_dataimages05a67db5a6a1ead486acde1ba844163b_normal
'Sar' is zo soms ook op het trainingsveld bij Ajax te zien. © Pro Shots

Van der Sar keepte bij de A-junioren van Noordwijk en draagt de vaste bespeler van sportpark Duinwetering nog steeds een warm hart toe. De club is nog volop in de race voor promotie naar de Topklasse en zat plotseling zonder eerste keeper, nadat Amerzine een knieblessure had opgelopen.

De oud-keeper van Ajax, Juventus, Fulham, Manchester United en het Nederlands elftal keept in ieder geval komende zaterdag als Noordwijk het thuis opneemt tegen Jodan Boys. “Edwin draagt de club toch een warm hart toe en is hier regelmatig,” verklaart bestuurslid technische zaken Pieter Vink tegenover Voetbal in de Bollenstreek.

“Na enig beraad heeft hij in ieder geval ingestemd om komende zaterdag te keepen. We gaan er vanuit dat het in principe voor één wedstrijd is. Dan zal Amerzine hopelijk fit zijn. Hoe dan ook is dit natuurlijk fantastisch voor ons eerste elftal en voor de club. We vinden het fantastisch dat Edwin ons op deze manier wil helpen.”

Het wordt voor Van der Sar behalve zijn debuut voor het hoogste zaterdagelftal zijn eerste bindende wedstrijd sinds 28 mei 2011. Verschil moet er zijn: die bindende wedstrijd was de finale van de Champions League. 'Sar' ging met Manchester United op Wembley ten onder (1-3) tegen FC Barcelona.

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >