Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Tevreden Van der Hoorn: ‘Dit smaakt naar meer’

Mike van der Hoorn speelde tegen PSV een puik potje voetbal. De vaak bekritiseerde verdediger trok een lange neus naar zijn criticasters en stapte met een clean sheet van het veld. "Dit voelt als mijn beste wedstrijd van het seizoen."

20 maart 2016 - 19:05
UsershyraDesktopajax_dataimagesfb9eb76a8cd5b245b09b914922c341bc_normal
Mike van der Hoorn overleeft een doldwaze tackle van Jetro Willems Pro Shots

In het begin van dit seizoen stond Mike van der Hoorn nog samen met Nick Viergever in de Jupiler League te voetballen met Jong Ajax. Vandaag hield het duo PSV in de titelthriller van scoren af, iets wat al 54 wedstrijden niet was gebeurd. “Dat maakt het extra lekker. De laatste minuten duurden een eeuwigheid. Ik zag dat het in de tas zat na de 2-0. Toen gingen er bij hun een paar koppies hangen. Dan weet je wel dat het klaar is," deelt hij met Ajax Life.

Volgens de Ajacied was het strijdplan om hoog druk te zetten. Als dat niet lukte, moest de ploeg als collectief compact staan. Dat lukte in de tweede helft beter dan voor de thee. “De eerste helft zijn we doorgekomen, al kregen wij de grootste kansen. Wij lieten PSV aan de bal en wilden ze pijn doen vanuit de omschakeling. Van daaruit werden we wel gevaarlijk. Met Anwar voorin weet je dat elke diepe bal gevaarlijk is en bij zijn tweede bal was het al raak.”

Van der Hoorn was te spreken over zijn eigen optreden. “Ik kon natuurlijk veel duels spelen en aan de bal heb ik mijn ding gedaan. Luuk de Jong is een goede spits en dan moet je extra alert zijn, maar Nick en ik hebben hem goed verdedigd.”

De extra druk die de kraker in Eindhoven met zich mee bracht, wist hij goed van zich af te houden. “Dat weet je bij deze wedstrijd. Ik heb hem niet anders benaderd dan normaal. Ik was voor mijn gevoel wel fitter, omdat ik de afgelopen week wat last van mijn lies had.”

En dus bevestigde hij na afloop dat hij zijn beste wedstrijd van het seizoen op het juiste moment speelde. “Dit smaakt inderdaad lekker. Ik ben blij met mijn spel en hoop hier op voort te borduren. In het begin van het seizoen trok ik het me aan wat er over me geschreven werd, nu niet meer. Je ziet dat alles naar je toekomt als je maar stoïcijns door blijft gaan. Ik speel nu. De rollen zijn nu omgedraaid.”

Ajax heeft met nog zes competitieduels te gaan de beste papieren voor de landstitel. Over een vertrek wil de verdediger momenteel dan ook niet meer nadenken. “We gaan in de zomer kijken. Als je kampioen wordt, sta je ook met een ander gevoel en smaakt alles naar meer.”

Is de zege in Eindhoven een allesbepalende mokerslag? “We hebben het nu in eigen hand. Dat is lekker, maar we moeten rekening houden met alle tegenstanders die punten van ons willen pakken. Als we elke wedstrijd als een finale benaderen, denk ik dat wij aan het langste eind trekken maar dat kan ik niet voorspellen.”

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >